Ny tid, ny design. Finska Aquador 35 AQ får premiär 21 januari på mässan i tyska Düsseldorf. Illustration: Aquador.

LivetOmbord

Finska Aquador satsar på ny design – premiär på vinterns mässor

Finska Aquador följer strömmen och moderniserar sitt formspråk. Nya Aquador 35 AQ får premiär på båtmässan i Düsseldorf senare i januari.

Text: Jens Augustinsson • 2017-01-02 Uppdaterad 2021-06-09

Kantigare former och större ljusinsläpp i skrovsidorna har blivit den nya standarden i modern båtdesign. Och inte sällan är det norrmannen Espen Thorup som stått för formgivningen. Efter att ha moderniserat finska märkena Flipper och Bella har turen nu kommit till Aquador, som ingår i samma koncern. Och visst känner man igen formerna och Espen Thorups markörer, som nu tagit ytterligare ett steg i sin tydlighet. Den raka stäven och de tonade rutorna i skrovsidorna finns där.

I de större dragen kan man också se att advokatsjeepsutförandet, med stående framruta, fortsätter att vinna mark. Det lite aggresivare utseendet, som för tankarna till någon form av arbetsbåt har tidigare varit en angelägenhet för märken som klassiska Targa, Sargo (tidigare Minor) och Nordstar. Men nu ser man det allt oftare även på andra märken.  

Bland övriga innovationer på nya Aquador 35 AQ hittar vi ett stort öppningsbart soltak, öppningsbar vägg mot akterdäck och en stor badplattform. Båten har också ett lite bredare skarndäck på styrbordssidan. Från förarplatsen kommer man också lätt ut på sidan via en skjutdörr.

Båten kommer visas på mässan i tyska Düsseldorf 21-29 januari. Har du inte riktigt så bråttom med att se den nya båten, så kommer den också visas på Båtmässan i Göteborg 4-12 februari, Vene Båt i Helsingfors 10-19 februari och Allt för sjön i Stockholm 4-12 mars.  

 

Test: Nya Buster Phantom med 700 hästar bekänner färg

Knepet: Så vet du att tjuvarna kommer stjäla din motor

Båtar som blir till i båtar – vi träffar Rolf Eliasson


Text: Jens Augustinsson • 2017-01-02
LivetOmbordNyheterMotorbåtNyheter
Rulla till toppen