Ut med plasten, in med mer aluminium. Nya Silver Eagle BRX och Shark BRX blir en mer råbarkad båt som ska tilltala fiskare.

LivetOmbord

Senaste båten från finska Silver flirtar med fiskare

Finska Silver går mot strömmen och skalar bort plasten i sin senaste aluminiumbåt. Silver Eagle BRX och Silver Shark BRX har också några nya lösningar som kanske gillas extra av den fiskeintresserade.

Text: Redaktionen • 2017-01-04 Uppdaterad 2021-06-09

Finska Silver satsar nu på modeller nästan helt i aluminium. På de nya modellerna Silver Shark BRX och Eagle BRX är enbart överdelen av styrkonsolen i plast. På så vis går Silver mot strömmen, då Yamarin, Buster med flera satsar på insida i plast för att få en mer ombonad interiör.  

Ännu mer anmärkningsvärt blir det med tanke på att Silver är märket som på 90-talet startade trenden med plast/plåt-hybridbåtar!

Silver har helt enkelt använt de befintliga modellerna Shark och Eagle, lyft ur plastinnerlinen och ersatt den med en durk i aluminium. Resultatet är två modeller som passar fiskare, eftersom durken i fören är upphöjd cirka 25 centi-meter till ett slags kastdäck. Undertill finns stora stuvutrymmen, något som är efterfrågat i små styrpulpetbåtar.

I den aktre sittbrunnen blir inredningen också anpassad för fiske. Akterbänken i plåt får fällbara yttre delar, så att det blir lättare att komma fram till relingen i aktern.

De nya BRX-versionerna blir knappast dyrare att tillverka än Shark och Eagle med plastinredning, snarare tvärtom. Priset på en Shark BRX med 115 hästars Honda blir cirka 350 000 kronor – lika mycket som plastvarianten kostar.

10 bästa tipsen för ett lyckat begagnatköp av aluminiumbåt

Gratis båttester av Buster

Quiz: Vad minns du av båtåret 2016?


Text: Redaktionen • 2017-01-04
LivetOmbordNyheterAluminiumbåtNyheter
Scroll to Top