Tjuven blev ordentligt bortgjord när ägaren visade sig vara ombord på båten han försökte stjäla. Båtarna på bilden är inte de som omnämns i artikeln. Foto: iStock

LivetOmbord

Försökte stjäla båt – med ägaren ombord

Den berusade mannen klev ombord och försökte stjäla en båt värd 2,5 miljoner kronor. Nu åtalas han för försök till grov stöld.

Text: Jens Augustinsson • 2017-03-29 Uppdaterad 2021-06-09

Den 42-årige mannen kliver ombord på båten mitt i natten, startar maskinerna och försöker köra iväg. Båten krockar dock med andra båtar och är dessutom delvis också förtöjd i andra intilligande båtar.

Båtägaren, som ligger och sover ombord, väcks av en smäll och upptäcker en okänd man ombord. Tillsammans med en av ägarna till de intilligande båtarna hålls 42-åringen kvar tills polisen kommer, skriver Kristianstadsbladet.

Händelsen inträffade under Sweden Rock Festival i juni förra året och båten, en Fairline Phantom 50 som beräknas vara värd cirka 2,5 miljoner kronor, låg tillfälligt förtöjd i en kanal nära festivalområdet i Norje i Blekinge, då stöldförsöket inträffade. 

Den vattenskoter som fanns ombord på båten föll överbord under stöldförsöket och skadorna på Fairlinen uppskattas till 60 000 kronor. Ägaren till båten vill också ha 15 000 kronor i skadestånd för kränkning samt självrisk till försäkringsbolaget.

Åklagaren anser att det är ett försök till grov stöld men mannen nekar till brott. Han har uppgett att han druckit så mycket att han fått en blackout. I förhör har han dels angett att han blivit inbjuden på fest i en båt men också sagt att han inte minns att han varit ombord på någon båt.

Debatt: Modernisera navigationsutbildningen nu

Klantiga tjuven slangade från avloppstanken

Båtägarens enkla knep grundlurade tjuvarna


Text: Jens Augustinsson • 2017-03-29
LivetOmbordNyheterBåtstöldNyheter
Scroll to Top