Här är några av de nya korten, som täcker sträckan Trosa-Oxelösund. Bild: Hydrographica

LivetOmbord

Här är nya sjökorten från Hydrographica

Goda nyheter för sjöfarare i Södermanland och Östergötland.

Text: Jens Augustinsson • 2017-04-04 Uppdaterad 2021-06-09

Pressmeddelande från Solteknik HB

Hydrographica har lyssnat på alla som önskat sig mer av Hydrographica i skärgårdarna utanför Trosa och Nyköping, och därför producerat ett helt nytt båtsportkort över stora delar av det området. Som första sjökortsleverantör har Solteknik HB uppdaterat sina rastersjökort för Marine Navigator med Sörmlandsskärgården. Skalan är Hydrographica-standarden 1:10 000. Det är nu mycket lättare och roligare att hitta alternativa vägar längs farleden mellan Askö och Oxelösund samt mellan Arkösund och Häradskär .

Specialsjökortet över Sörmlandsleden finns redan i rastersjökorten från Solteknik HB till Androidappen Marine Navigator men kommer inom kort även i appen iNavX för iPad och för Windows i programvarorna Fugawi Marine 5 och Fugawi Global Navigator samt i plottrarna Raymarine och Humminbird.

Sörmlandsleden är i Solteknik HB:s rasterutgåva som sömlös produkt. Och vi har även skapat en helt sömlös produkt av Hydrographicas specialsjökort över Sankt Anna och Gryts skärgårdar. Med våra rastersjökort seglar du numera helt sömlöst på Hydrographicas högupplösta sjökort mellan Askö och Oxelösund i Sörmlandsskärgården men även mellan Arkösund och Häradskär i den Östgötska skärgården.

Göteborgs hamninlopp en säkerhetsrisk – nu öppnas ny farled

Ny svensk kanalväg kan invigas 2018

Klassiska Storebro presenterar helt ny modell


Text: Jens Augustinsson • 2017-04-04
LivetOmbordNyheterBåttillbehörNavigationNyheterTeknik
Rulla till toppen