Yamarins nya flaggskepp har två kabiner. Foto: Yamarin

Båtnytt

Så överraskar Yamarins nya flaggskepp

Finska tillverkaren satsar på dold tillgång.

Text: Jens Augustinsson • 2018-09-10 Uppdaterad 2021-06-09

Finska tillverkaren Yamarin sjösätter ett nytt flaggskepp i form av en somrig DC lagom till att tidernas bästa båtsäsong är över.

Yamarin 88 DC verkar vara en imponerande varelse på alla sätt. Den nära nio meter långa båten erbjuder plats för ända upp till 12 personer. Enligt tillverkaren ska den rejäla aktersoffan kunna rymma 8-10 personer.

Så överraskar Yamarins nya flaggskepp

Stor båt brukar betyda stor motor och Yamarin 88 DC kan som mest bära Yamahas V8 på 350 hästar på akterspegeln. Föraren har sen tillgång till alla mätare och motordata samt navigationsutrustning och användarinstruktioner till övrig extrautrustning i Yamarins kördator Yamarin Q. All info är tillgänglig i en 16 tums skärm.

Båten, som annars på ytan kan uppfattas som en daycruiser av klassiskt snitt med öppen sittbrunn, vindruta och stora sociala ytor, döljer också en liten överraskning. Lyfter man på locket på aktersoffan så hittar man inte den traditionella stuven, utan där hittar man istället nedgången till akterkabinen som är utrustad med en dubbelkoj.

Kabinen i fören har även den två kojer och här återfinns också en separat toalett med handfat.

Båten bjuder också på några finurliga detaljlösningar. Madrassen till stickkojen dubblar också som solmadrass på badplattformen mellan kapellgaraget och motorn. Sittbrunnssoforna förvandlas också lätt till solbäddar och i fören finns en smart utfällbar stege.

Yamarin 88 DC premiärvisades i vattnet under mässan Båter i Sjøen i Oslo i början på september.

Så överraskar Yamarins nya flaggskepp

Längd 8,8 m
Bredd 2,95 m
Personantal 12
Vikt ca 2350 kg
Motorrekommendation 200–350 hk
Toppfart 45+ knop

Gratis båttester av Buster, Yamarin, Finnmaster och Jeanneau

Testduell: Finnmaster Husky R5 mot Yamarin Cross 54 BR

Tjuvgömma hittad i skogen


Text: Jens Augustinsson • 2018-09-10
BåtnyttNyheterMotorbåtNyheteryamarin
Rulla till toppen