Efter att en skoterförare i Köpenhamn kört ihjäl två personer höjs röster om registrering av skotrar. OBS: Skotrarna på bilden har inget med olyckan att göra. Foto: Getty images

LivetOmbord

Krav på registrerad vattenskoter efter tragisk dödskrasch

En skoterförare körde ihjäl två personer i Köpenhamn. Nu höjs röster för att skotrar ska tvingas ha registreringsskylt.

Text: Jens Augustinsson • 2017-05-12 Uppdaterad 2021-06-09

Det var den 6 maj som ett flertal vattenskotrar körde i hög fart i Köpenhamns kanaler. Plötsligt ska en av skoterförarna ha tappat kontrollen och rammat en mindre uthyrningsbåt som körde i kanalen.

Enligt uppgifter i Aftonbladet träffades två unga kvinnor från USA så illa vid kraschen att de senare avled på sjukhus.

Skoterförarna flydde från platsen efter olyckan men hanns senare ikapp av polisen då förarna var i färd med att ta upp skotrarna i en närliggande hamn.

Efter den tragiska händelsen så kräver nu Carl Christian Ebbesen, borgmästare för kultur och fritid i Köpenhamn, att skotrar ska förses med nummerplåtar för att minimera riskerna för att liknande olyckor inträffar igen. Han menar att med bättre identifikationsmöjligheter så skulle förarna tänka sig för mer innan de kör vårdslöst och utsätter sig själva och andra för stora risker.

För en av skoterförarna väntar nu troligtvis åtal för att ha kört ihjäl de två kvinnorna. Sju andra personer riskerar också åtal, bland annat för att de kört vårdslöst på en plats där det dessutom är förbjudet med skoterkörning.

Läsarfilm: Här kraschar vattenskotern i 60 knop

TV: Han körde vattenskoter från Finland till Afrika

Storslam för polisen i jakten på stulna motorer


Text: Jens Augustinsson • 2017-05-12
LivetOmbordNyheterBåtolyckaNyheterVattenskoter
Rulla till toppen