Kustbevakningen gjorde en rutinkontroll av lastsäkring. Efter kontrollen var lastsäkringen den här lastbilschaufförens minsta problem. Foto: Kustbevakningen

LivetOmbord

Kustbevakningselever avslöjade motortjuvar – av en slump

Kustbevakningsaspiranterna fick oväntad utdelning under rutinuppdrag.

Text: Livetombord.se • 2017-09-08 Uppdaterad 2021-06-09

Pressmeddelande från Kustbevakningen

I samband med en kontroll av lastbilar på väg att lämna Karlshamn med färja upptäckte Kustbevakningens aspiranter fyra båtmotorer som misstänks vara stulna. 

Kustbevakningsaspiranterna gjorde upptäckten tillsammans med sina handledare. När en lastbil med 20 ton etanol skulle kontrolleras upptäcktes fyra båtmotorer inklämda bland det farliga godset.

Aspiranterna, som var ute på praktik för att lära sig om tillsyn av lastsäkring och farligt gods, lyckades spåra ägaren till en av motorerna som bekräftade att den stulits. Polis tillkallades och väl på plats beslagtogs motorerna och chauffören fördes till polisstationen för vidare förhör.

Kustbevakningen utför regelbundet tillsyn av farligt gods och lastsäkring i svenska hamnar. Syftet är att bidra till en god sjösäkerhet genom att förebygga, hindra och begränsa att sjötransporterna orsakar skador på liv, hälsa, miljö eller egendom. 

Tagna på bar gärning – här förs båttjuvarna bort i handfängsel

Så blir straffet om du bryter mot lagen på sjön

Polisen låg i bakhåll – ertappade misstänkta tjuvar med stulna motorer


Text: Livetombord.se • 2017-09-08
LivetOmbordNyheterBåtmotorBåtstöldKustbevakningenNyheter
Rulla till toppen