Inget mer kladd när du lägger till med mooring lines. Foto: Ghook

Båtnytt

TV: Lägg till utan kladd med tamprullare

Slovensk uppfinning löser kladdigt problem som uppstår vid en typ av tilläggning som blir allt vanligare.

Text: Redaktionen • 2018-11-29 Uppdaterad 2021-06-10

I Medelhavet är det standard med så kallade mooring lines som du fiskar upp ur vattnet och förtöjer med, när du ligger med aktern in mot bryggan. 

Det finns även här och där i Sverige, och har du använt dem vet du att det är ett slabbigt jobb att dra upp dem. Eftersom de alltid ligger i vattnet blir det rejält med beväxning på tamparna, vilken hamnar både på dina händer och på båten. När du väl är förtöjd brukar tvätt av händer och båt vara obligatoriskt. 

Men nu finns lösningen i form av Ghook från slovenska Boateasy. Vi såg produkten på en mässa, den består av en rulle på ett handtag som du krokar runt mooringlinan. Sedan glider linan på rullen när du går ut på båten, utan att du behöver komma i kontakt med slabbet.

Har du en hög båt, eller om du vill hålla smutsen nere vid ytan, finns en lina fäst i handtaget så att du inte behöver lyfta mer än nödvändigt. Den kan givetvis användas för andra linor som behöver löpa, finessen är att den är lätt att kroka på och av, och att du inte behöver låta linan löpa genom handen. Priset är 70 euro i webbutiken.

Mer info: Boatasy.com

TV: Här är båtprylen för den som redan har allt

TV: Båtbordet som blir större genom mekanisk magi

Insändare: Därför bör båtprylar ursprungsmärkas


Text: Redaktionen • 2018-11-29
BåtnyttNyheterBåtprylarNyheter
Rulla till toppen