Trasslar det till sig för dig när det kommer till båtel? Kanske en kurs kan hjälpa dig att reda ut härvan?

LivetOmbord

Lär dig bemästra elsystemet – här är kursen för dig

Känner du dig obekväm med att mixtra med elen ombord? Då kanske en kurs i skötsel och installation av båtel kan avhjälpa problemet.

Text: Livetombord.se • 2017-10-23 Uppdaterad 2021-06-10

Elsystem i båtar utgör ofta ett problem för båtägare och många känner sig osäkra inför att själva åtgärda problem med el och kablar. Det vill Magnus Aldrin råda bot på och startar därför kurser i installation och skötsel av el i båtar. Han är själv medlem i två båtklubbar. 

– Snart sagt varje gång jag går på bryggan eller vinterplatsen får jag frågor om el, laddning och funktion. El och kablar ligger utanför den vanliga komfortzonen. Man är osäker på vad som är rätt och vad som är farligt och vågar inte riktigt röra, säger Magnus Aldrin.

Kurserna är lärarledda och hålls under fyra veckokvällar. Ett helhetsgrepp på el med start helt från grunden utlovas. Ingen tidigare elkunskap krävs och efteråt ska deltagarna förstå och själva kunna göra riktiga installationer. 

Nästa veckorkurs startar den 9 april.

Det finns också intensivkurser som går på helgerna.

Nästa intensivkurs startar redan helgen som kommer och har få platser kvar.

– Vi varvar teori med praktik och går igenom allt från vad spänning och ström egentligen är, till hur man gör en korrekt kontaktklämning, säger Magnus Aldrin. 

Efter kursen erhålls kursintyg på de förvärvade kunskaperna.

Mer information på Elkurs.se

 

 

Fler kurser i elkunskap för båtar

El ombord fritidsbåtar – Medborgarskolan Väst

 

Lästips om el ombord

Ström ombord

Om boken: En populär handbok som ger praktisk vägledning om installation, användning och underhåll för såväl båtägare och båtbyggare som elektriker. Här finns också tips om hur man själv, med enkla medel, uppgraderar sin elanläggning. 

Stora boken om el ombord

Om boken: Boken fokuserar på varför man kan behöva montera in ny utrustning, hur installationen går till och hur man hittar och rättar till problem som kan uppstå i den befintliga utrustningen.
Detaljerade fotografier och steg för steg-beskrivningar avmystifierar ledningar, omkopplare, säkringar och andra delar som hör hemma i en båts batteridrivna elektriska utrustning.

Så är ersättningsnivåerna för din båtelektronik

Experten svarar: Varför har båten tappat fart under säsongen?

Guide: 7 köpvärda segelbåtar från 80-talet


Text: Livetombord.se • 2017-10-23
LivetOmbordNyheterGör det självNyheterPraktiskt BåtägandeTeknik
Scroll to Top