Ta chansen att uppleva Stockholms skärgård på ett nytt sätt ombord på Briggen Tre Kronor. Under hösten seglar de ut för att spana efter örn och säl. Foto: Jaak T Arendi

LivetOmbord

Möt hösten i skärgården – segla ut på örn- och sälsafari

Testa på skutsegling i den fridfulla Stockholmsskärgården ombord på Briggen Tre Kronor.

Text: Jens Augustinsson • 2017-09-26 Uppdaterad 2021-06-09

Pressmeddelande från Föreningen Briggen Tre Kronor

Tag chansen att uppleva Stockholms skärgård från den vackra briggen Tre Kronor af Stockholm! I oktober är förutsättningarna som allra bäst för riktigt fin segling och att få se örn och säl. Följ med oss ut och segla så ger vi dig en upplevelse att berätta om! Med din bokning stödjer du samtidigt arbetet för Östersjöns miljö.

Vi ger oss ut en hel dag i ytterskärgården på spaning efter örn och säl. Kombinationen Tre Kronor och Stockholms skärgård på hösten är oslagbar! Vi har havet för oss själva och det är också nu som segelvindarna är som bäst.

Under seglingen är alla välkomna att vara med i arbetet. Inga förkunskaper krävs. Besättningen visar och berättar så att alla som vill kan vara med.

Seglingarna sker mellan den 7 och 27 oktober och vi utgår antingen från Stavsnäs eller Nynäshamn.

På heldagsseglingarna kl.10:00-17:00 återvänder vi till utgångshamnen efter avslutad segling och på seglingarna med övernattning startar vi på den ena orten och avslutar på den andra.

Måltider ingår i priset på alla seglingar.

Medlem i Föreningen Briggen Tre Kronor (kostnad 300 kr/år) har rabatt.

Du kan boka din segling här

Hållbara Hav

Briggen Tre Kronor driver projekt med tydlig hållbarhetsprofil. I samarbete med fartygets gudmor Kronprinsessan Victoria, startade Briggen Tre Kronor Initiativet Hållbara Hav som ett forum för diskussion och dialog om Östersjöns miljö och där ett brett kontaktnät med representanter från det offentliga, näringslivet och intresseorganisationer medverkar. Se www.hallbarahav.nu

TV: Här gör segelfartyget en mäktig entré som ger gåshud

TV: Världens största segelfartyg sjösatt – ägs av svensk

Här är svenska folkets hyllningar till Sven Yrvind


Text: Jens Augustinsson • 2017-09-26
LivetOmbordNyheterMiljöNyheterSegelskuta
Rulla till toppen