Diva 24 SC har en välplanerad och bekväm sittbrunn, samt kojplatser för fyra personer.

Båtnytt

Ny Diva för fart, utbildning och event

Till våren får Fabola Yachts 7-serie ett nytillskott i form av Diva 24 SC. Båten är en sportig uppföljare som optimerats för utbildning, fart och aktiv segling. Dessutom kan den transporteras på vanlig trailer.

Text: Anna Sandgren • 2018-01-04 Uppdaterad 2021-06-09

I grunden har nya 24 SC samma plattform som familjeseglaren Campus 7.4 och dagseglaren Diva 24 DC. De båda tidigare modellerna har bevisat goda seglingsegenskaper såväl ute på kappseglingsfälten som i familjeseglingssammanhang. Nyheten är en sportigare version som optimeras för utbildning, fart och aktiv segling. Båten kan transporteras på vanlig trailer och tanken är att den ska locka seglarskolor och klubbar, samt vara ett attraktivt alternativ vid olika event. Diva 24 SC har en välplanerad och bekväm sittbrunn, samt kojplatser för fyra personer. Den kan också utrustas med en toalett. Fabolas tanke är dessutom att erbjuda en ny minicruiser med möjlighet att ta sig in också i den mest grunda vik som samtidigt är enkel för den upptäcksglada att traila till nya farvatten. De som redan hunnit provsegla båten, menar att den beter sig som en sportig kölbåt, samtidigt som seglingsegenskaperna är trygga.

Precis som Campus båtarna tillverkas Diva på Bavia Yachts eget varv. De första båtarna kommer till Sverige under våren och ska bland annat levereras till seglarskolan Sailstar, som varje år utbildar över 300 personer i Sverige och Kroatien. Härmed inleder den svenska återförsäljaren, Bavaria Yacht, ett samarbete med seglarskolan för att även kunna erbjuda sina kunder en professionell utbildning. 

Ny Diva för fart, utbildning och event
Diva-nyheten är sportig och optimerad för utbildning, fart och aktiv segling. Dessutom är den lätt att transportera med vanlig trailer.

Text: Anna Sandgren • 2018-01-04
BåtnyttNyheter
Scroll to Top