Norska Hydrolift satsar på motorstarka styrpulpetaren X-25. Hydrolift kommer nu också finnas hos svenska handlare. Illustration: Hydrolift

Båtnytt

Norska Hydrolift satsar på ny supersnabb daycruiser

Norska prestandabåtsmärket Hydrolift storsatsar på en snabb daycruiser och en styrpulpetbåt. För första gången går båtarna också att köpa i Sverige.

Text: Mikael Mahlberg • 2017-09-27 Uppdaterad 2021-06-09

Hydrolift är känt för sina -vindsnabba, öppna båtar. Nu lanserar märket sin nya X-25-plattform i form av en stegbottnad walkaround och en daycruiser.

Nya X-25 S är åtta meter lång och är enligt Hydrolifts Anders Vongraven Krogh en social styrpulpetbåt. Förarkonsolen sitter långt fram och bakom den ryms två stolar för förare och navigatör. I aktern hittar vi en U-soffa som kan göras om till en solbädd. Här kan man också skjuta ryggstödet så att sammanlagt sex personer sitter vända i körriktningen – unikt på en båt i denna storlek.

 

 

Norska Hydrolift satsar på ny supersnabb daycruiser
Hydrolift X-25. Illustration: Hydrolift

Även om fokus ligger på komfort, är detta en äkta Hydrolift. På akterspegeln sitter nämligen racingmotorn Mercury Verado 400R. Varvet vill ännu inte avslöja toppfarten, men Båtnytt gissar på långt över 50 knop. Det går att få båten med mindre motorer, från 225 hästkrafter.

Under däck finns sovplatser för tre personer och en vattentoalett.

Styrpulpetbåten har premiär under vårvintern och får till sommaren 2018 sällskap av en frän daycruiser på samma skrov. Sittbrunnen är närmast identisk med styrpulpetbåtens, men under däck finns en dubbelkoj samt en stickkoj för en vuxen.

Hydrolift är känt som ett premiummärke, men X-25-serien ska bli mer folklig sett till priset. 900 000 norska kronor är visserligen mycket pengar men mindre än vad varvets tidigare modeller kostat.

Från och med våren säljs de norska båtarna dessutom hos ett flertal handlare i Sverige. Hydrolift söker återförsäljare i flera städer men klart är att båtarna kommer att säljas på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm.

Mer info: Hydrolift.com

Bilder: Här är Hydrolifts folkligare båt

Ny svensk styrpulpet från Greatline god för 70 knop

TV: Här är Porsches nya makalösa lyxjakt


Text: Mikael Mahlberg • 2017-09-27
BåtnyttNyheterMotorbåtNyheter
Scroll to Top