Mannen förvarade sin båt på sin strandäng vid sommarstugan. Då anmäldes den som upphittad och polisen skrev över den på en ny ägare. (Obs. ej båten på bilden). Foto: iStock

Båtnytt

Polisen skänkte bort hans båt – nu begär mannen skadestånd

En man i Höllviken i Skåne blev av med sin båt med polisens goda minne – trots att den låg på mannens tomt.

Text: Jens Augustinsson • 2017-11-30 Uppdaterad 2021-06-09

När mannen från Staffanstorp kom till sin sommarstuga i Höllviken fick han en obehaglig överraskning. En för honom okänd person kom och hämtade hans båt, som låg förvarad på hans egen strandäng framför stugan.

Det visade sig att polisen skrivit över ägandeskapet av båten på en person som påstod sig ha hittat båten i strandkanten, berättar Sydsvenskan. När den nya ägaren kom och hämtade båten låg den bevisligen på sommarstugeägarens tomt, där den enligt honom legat hela tiden. Men han kunde inte hindra att båten fraktades bort, då polisen redan avslutat ärendet.

Sommarstugeägaren har anlitat en advokat i ärendet och denne har bland annat försökt begära ut bilder på kustremsan från kustbevakningen för den aktuella perioden, så att man kan bevisa att båten legat på samma ställe hela tiden. Detta har dock inte varit möjligt och nu går man vidare och begär skadestånd från polisen.

– Om vår rättsavdelning anser att vi hanterat ärendet fel så får han ersättning. Även om vi inte gjort formellt fel så kan jag tycka att det är skäligt att han får ersättning, eftersom han drabbats på ett vis som jag tycker är väldigt konstigt, har polis Bo Andersson vid lokalpolisområde Trelleborg kommenterat ärendet till Sydsvenskan.

Båten var några år gammal men nästan i nyskick enligt ägaren. Han hade gett 39 000 kronor för båten och hoppas nu få 30 000 kronor från polisen för att fylla tomrummet på sin båtuppläggningsplats redan till våren.

Polisen: "Sverige är ett smörgåsbord för kriminella"

"Glömde" bort sin lyxbåt

TV: Här går polisens sjösättning rakt in i buskarna


Text: Jens Augustinsson • 2017-11-30
BåtnyttNyheterBåtstöldNyheterOtroligt
Rulla till toppen