Efter spårning med hjälp av GPS kunde Polisen hitta 17 motorer i ett förråd i södra Stockholm. Obs. Bilden är från ett tidigare beslag // Foto: Polisen

Nyheter

Stulna motorer för en miljon kronor hittade

GPS-spårning ledde till 17 stulna motorer i ett förråd I södra Stockholm.

Text: Martin Strömberg • 2021-10-13 Uppdaterad 2021-10-13

Under natten till fredag den 8 oktober ringde en båtägare till polisens ledningscentral och uppgav att han kunde se att hans båtmotor som har GPS var i rörelse i närheten av Kalviksbrygga på Värmdö.

Mannen kunde också via sin mobiltelefon se att båtens strömförsörjning blivit bruten. Polis kallades till platsen med bland annat hundpatrull.

Vid brottsplatsen påträffades båt och motor och hundpatrullen ficks snabbt upp ett spår som gick in skogen. Efter en tids spårande påträffades en misstänkt gärningsman som greps. Han är nu häktad misstänkt för försök till grov stöld, brott mot knivlagen och olovlig vistelse i landet i strid med återresandeförbud.

Senare under förmiddagen samma fredag ringde ytterligare en båtägare till polisen. Båtägaren kunde också se att dennes båtmotor var i rörelse vid en annan båtplats på Värmdö. En polisinsats inleddes och båten påträffades ett par hundra meter från förtöjningsplatsen. Båtägaren kunde också se att båtmotorns GPS-positionering indikerade att båtmotorn fanns vid eller i ett förråd i södra Stockholm.

Omständigheter gjorde att polisen fattade misstankar om att det fanns stöldgods i två förråd. I samband med kontroll av dessa påträffades sammanlagt 17 stycken båtmotorer till ett värde av minst en miljon kronor.

De två män som har hyrt dessa förråd är misstänkta för grovt häleri. I de pågående förundersökningarna utreder polisen samband mellan dessa brott. Polisen har lokaliserat ägarna till samtliga motorer.


Text: Martin Strömberg • 2021-10-13
NyheterGPSmotorstöldPolisenVärmdö
Scroll to Top