Våren 2019 är det planerat att Rivas flaggskepp 50 MT ska vara färdigbyggd och titta ut ur sitt bo för att möta världen. Foto: Riva

Båtnytt

TV: Här byggs Rivas största super yacht hittills

Det började viskas om den 2015. Nu släpper Riva nya bilder som visar att man med stormsteg närmar sig färdigställandet av det klassiska varvets största super yacht-bygge någonsin.

Text: Jens Augustinsson • 2018-11-20 Uppdaterad 2021-06-10

Rivas första riktiga monsterbygge någonsin börjar allt mer likna en båt. De senaste bilderna från varvet visar att hon gått från ett tomt skal till något som börjar likna ett mäktigt skepp. Och tur är väl det att bygget går framåt, för enligt planerna ska Riva 50 MT som modellen kallas, levereras till köparen under våren 2019.

TV: Här byggs Rivas största super yacht hittills
Riva är idag inte bara ett företag som bygger smäckra dagtursbåtar i spegelblank mahogny. Riva 50 MT tillhör en lite annan kategori båtar. Foto: Riva

Namnet till trots är hon “bara” 49 meter lång. Men för att ändå vara en så pass stor båt så kan man tycka att passagerarkapaciteten är något snålt tilltagen. Båten är optimerad för 12 passagerare. Men man får väl gissa att dessa nio kommer ha en ganska behaglig tillvaro ombord, då de kommer passas upp av en besättning på nio personer.

En sann super yacht ska ha utrymmen som inrymmer och bäddar för alla former av överdådigt lyxliv och Riva 50 MT är förstås inte sämre än andra på det området. Jacuzzi på soldäck finns självklart, garaget i aktern är stort nog att rymma en cirka 6,5 meter lång tenderbåt och i ett litet nätt förvaringsutrymme i fören kan man också gömma undan ett par jet skis.

Riva 50 MT byggs i aluminium och man erbjuder också kunderna möjligheten att själva styra över hur inredningen i båten ska byggas.   

Riva nöjer sig dock inte med att bygga denna maffiga modell. Man tänker sträcka och dra ännu lite till i linjerna på ritbordet och Rivas framtida flaggskepp är tänkt att bli hela 90 meter!

TV: Här byggs Rivas största super yacht hittills
Så här är Riva 50 MT menad att se ut när den är klar. Illustration: Riva

Riva 50 MT i siffror

Längd: 49 meter
Bredd: 9 meter
Deplacement: 485 ton
Motorer: 2xMTU-dieslar á 1341 hk
Toppfart: 15 knop
Räckvidd: 3500 nm
Gästhytter: 6 (dubbelhytter)
Besättning: 9

 

 

TV: Här är Riva Lamborghini

Drömbåten: Riva Aquarama


Text: Jens Augustinsson • 2018-11-20
BåtnyttNyheterNyheterSuperyacht
Scroll to Top