Fjärde klara laget till Volvo Ocean Race 2017-2018 har en klar koppling till amerikansk/turkiska Team Alvimedica i VOR 2014-2015. Foto Jens Augustinsson

LivetOmbord

Uppdaterad: Fjärde laget klart till Volvo Ocean Race 2017-2018

Här är det fjärde klara laget till Volvo Ocean Race 2017-2018.

Text: Jens Augustinsson • 2017-03-17 Uppdaterad 2021-06-09

Uppdatering 20170321:

Idag stod det klart att det är danska Vestas som återkommer som sponsor för andra tävlingen i rad. Tillsammans med 11th Hour Racing bygger man nu ett nytt lag kring Charlie Enright och Mark Towill som seglade med Team Alvimedica under förra upplagan av VOR.

Team Vestas wind råkade ut för en katastrofal olycka under andra delsträckan i VOR 2014-2015, då båten seglade rakt upp på ett korallrev i Indiska Oceanen. De lyckades dock, mirakulöst, renovera båten för att delta i de två avslutande delsträckorna. Men det är inte svårt att gissa att Vestas nu är sugna på revansch.

Vestas står som huvudsponsor tillsammans med 11 Hour Racing, som är ett projekt inom The Schmidt Family Foundation, som arbetar för att etablera strategiska samarbeten inom seglings- och den marina världen för att förbättra vår marina miljö.  

– Vi jobbar nu hårt för att bygga ett konkurrenskraftigt lag i tid för tävlingen. Vi har några tävlingar över Atlanten inbokade under april och maj, berättar Charlie Enright.

 

20170317

För några dagar sen gick Volvo Ocean Race-organisationen ut med ett intetsägande pressmedelande som talade om att ett fjärde lag är klart för Volvo Ocean Race 2017-2018 – utan att sen tala om vilket laget ifråga är.

Enligt seglingssajten Sailing Anarchy skulle det i detta fallet bero på att man ville hålla på nyheten tills på tisdag 21 mars, då Newport, en av värdhamnarna i nästa tävling, håller presskonferens och samtidigt vill presentera ett amerikanskt lag.

Sailing Anarchy tyckte dock inte att vi skulle behöva vänta så länge och enligt deras egna efterforskningar ska det amerikanska laget byggas kring Charlie Enright och Mark Towill. Båda seglade under förra upplagan av VOR ombord på amerikansk/turkiskaTeam Alvimedica, Charlie Enright då som skeppare.

Laget kommer backas upp av två sponsorer som är kända sedan tidigare i seglingssammanhang, men Sailing Anarchy avslöjar inte vilka. Det nämns också att det är en ”intressant dynamik” i sammansättningen av det nya laget, utan att det avslöjas mer. En inte alltför vild gissning är att det innebär att det nya amerikanska laget kommer satsa på att ha kvinnliga seglare ombord, precis som kinesiska Dongfeng Race Team.

TV: Volvo Ocean Race-båtarna renoveras för mångmiljonbelopp – per båt

Första kvinnorna klara för Volvo Ocean Race

TV: Här seglar han i orkanvindar på 35 m/s


Text: Jens Augustinsson • 2017-03-17
LivetOmbordNyheterJorden*runt-seglingKappseglingNyheterVolvo*Ocean*Race
Rulla till toppen