Annons

Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Skand
LivetOmbord

Därför blir livet friare med en elskoter

Miljövänlig, smidig och enkel att köra – både på vanliga vägar och i naturen. En elskoter ger dig ett friare liv. Nu kan du dessutom få en klimatpremie för ditt skoterköp – en premie som täcker upp till en fjärdedel av den totala inköpskostnaden.

Text: Skand • 2017-10-27 Uppdaterad 2021-06-09

Så enkelt testar du en skoter från Skand

Det är egentligen väldigt enkelt. Du slår på strömmen, vrider om handtaget – och sedan är det bara att köra. Dessutom behöver det varken körkort eller registreringsbevis.

Att skaffa en trehjulig elskoter innebär en enorm frihetskänsla för många. Plötsligt blir det smidigare att röra sig utomhus. Med en skoter från Skand kan du köra både på vanliga vägar och på gångvägar, men också i naturen. Den här typen elfordon blir därför även smidigt att ta med på semestern.

Det kan till exempel handla om att ta sig runt i hamnen, köra och handla eller utforska omgivningarna på det resmål du befinner dig.

Livet ska vara härligt och roligt

Miika Utoslahti är grundare av skoterföretaget Skand. Han menar att alla har rätt till en aktiv vardag.

– Vi vill underlätta för våra kunder! Livet ska vara härligt och roligt, det ska vara lätt att hitta på saker. Det är en rättighet för alla människor tycker jag. Den här typen av elskotrar ger en ökad frihet, säger han. 

Birgitta von Bondsdoff är en av dem som skaffat sig en skoter från Skand. Hittills har hon främst använt den i stadsmiljö, bland annat när hon kört och handlat, åkt på olika evenemang och besökt sin fysioterapeut. Men hon har också haft skotern med sig till sommarstugan.

– Jag har svårigheter att promenera och det är inte alltid man kan ta sig någonstans med buss eller bil. Då blir det här en stor hjälp, säger Birgitta von Bondsdoff.

Beställ din egen Skand skoter – klicka här och läs mer

 

Därför blir livet friare med en elskoter

“Tryggheten är superviktig”

En trehjulig elskoter från Skand kostar från 20 000 kronor. I regeringens höstbudget ingår dock en klimatpremie för privatpersoner vid köp av elmopeder, elcyklar och elmotorcyklar. 350 miljoner kronor ska årligen avsättas för ändamålet mellan åren 2018-2020.

Tanken är att bidragsförordningen ska börja gälla den 1 januari 2018, men även fordon som är köpta från 20 september 2017 och framåt innefattas*. 

Om du är sugen på att beställa en elskoter är det därför viktigt att du sparar kvittot, så att du kan ansöka om premien retroaktivt. Bra att tänka på här är att det på kvittot ska gå att identifiera det fordon du tänker söka avdrag för, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.

Vilken färg vill du ha på din elskoter?

1. Röd

2. Blå

3. Sliver

4. Vit

5. Annan

Klicka här – och läs mer. 

 

Därför blir livet friare med en elskoter

Smart present

En skoter från Skand är också en smart present till någon i din närhet som inte är så rörlig.

“En del förknippar trehjuliga elskotrar med att bli äldre. För dem kan det vara det samma sak som att erkänna att man inte längre orkar lika mycket som tidigare. Men det är ju precis tvärtom. Vi vill underlätta livet för våra kunder, så att de kan känna sig fria och göra vad de vill”, säger Miika Utoslahti.

*Från 1 januari planeras en skatterabatt på elfordon för privatpersoner på 25 procent av kostnaden, upp till 10 000 kronor. Men även fordon som är köpta från 20 september 2017 innefattas. Det går alltså att ansöka om premien retroaktivt, så spara kvittot. GARANTI: Skulle reglerna ändras garanterar Skand att rabattera priset på sina skotrar med 2 500 kronor.

Beställ din egen Skand skoter – klicka här och läs mer

JUST NU: Höstkampanj värde 3 900 kronor

Beställer du en Skand-skoter under oktober och november får du extra utrusning på köpet. Då ingår ett par starka LED-lampor som lyser upp i vintermörkret. Normalpris på lamporna är 3 900 kronor.


Text: Skand • 2017-10-27
LivetOmbordPartner
Scroll to Top