Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Icebug
Partner

Så väljer du rätt skor när du ska ut på sjön

När du ska ut med båten i sommar vill du förmodligen kunna använda samma skor oavsett om du är på däck, ute med SUP:en eller promenerar runt någon av öarna ni stannar till vid.

Text: • 2022-06-29 Uppdaterad 2022-06-30

När du tänker på båtskor är förmodligen klassiska seglarskor det första som kommer upp, men idag finns det många bra alternativ på skor att ha ombord. Viktigast är att tänka på vilket material och färg som skornas sulor har, för att få bra grepp och undvika att lämna märken på båten. Men det är förstås även självklart att skorna är sköna, lätta att ta på och av – och så får de gärna vara gjorda av återvunnet material. Sneakern Eli RB9X från Icebug har snabbt blivit en favorit bland seglare, och det är inte svårt att förstå varför.

En oväntad favorit bland seglare

Icebug har tagit fram en sneaker som är lika luftig som en sandal – modellen Eli RB9X. Den har överdel i skön mesh som andas och yttersulan är gjord i samma gummi som Icebugs löparskor, vilket garanterar bra grepp på både klippor, båtar, bryggor och andra våta underlag. Eli RB9X torkar dessutom snabbt och är perfekt att ta med på resan, eftersom du kan ha dom både på däck eller när du är ute med SUP, men också när du ska ta långa promenader. Trots att ELI RB9X till en början inte togs fram för båtlivet så har allt detta i kombination med att den är smidig och lätt gjort att den blivit väldigt uppskattad bland seglare. Och det är inte för inte som Swedish Women’s Match Racing Team använder dessa skor i Women’s World Match Racing Tour i Le Havre, Frankrike.

Swedish Women’s Match Racing Team använder Eli RB9X.

Utseendet är förstås också en viktig faktor när du väljer skor. Därför finns Eli RB9X i sju olika färger, varav två finns exklusivt på icebug.se och i deras butik i Göteborg. Vilken blir din favorit?

Sneakern kan användas både på stan som ombord.

Återvunna material och lägre klimatpåverkan

Eli RB9X ovandel i skön mesh är helt tillverkad av återvunna PET-flaskor och färgad med en speciell teknik som minimerar användningen av både vatten och kemikalier. I skons häl- och tåförstärkningar används ett material gjort på återvunna fisknät och polyeten, och i mellansulan används alger från övergödda sjöar. Icebug har dessutom…

… inte flugit hem dina skor från fabriken
… kompenserat för sitt klimatavtryck med 200%
… gett 1% av sin totala försäljning tillbaka till planeten – oavsett om de går med vinst eller inte

Ovandelen är tillverkad av återvunna PET-flaskor.

Som ytterligare ett steg i att Icebug vill göra skor med lägre klimatpåverkan så måste skorna kunna användas mycket och i många år. Därför är Eli RB9X designad för att kunna tvättas i maskin och på så sätt hålla dem fina längre! Så här gör du:
✓ Lägg in skorna tillsammans med några handdukar som skyddar maskinens trumma.
✓ Kör på 30 grader med ditt vanliga tvättmedel.
✓ Ta ur innersulan och låt torka. Undvik direkt solljus och höga temperaturer.
✓ Klart!

Läs mer om Eli RB9X här!

Text: • 2022-06-29
Partner
Rulla till toppen