Annons

1600841.jpg

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Navico
LivetOmbord

Smarta navigeringsappen: ”Ger mig mer tid på sjön”

Genom att sitta hemma och planera din rutt frigörs tid så du kan göra det du tycker om –att vara ute på havet. Med hjälp av C-Map Embark får du ett planerings- och navigationsverktyg i ett. – Alla som gillar sjölivet har nytta av applikationen. Man kan minimera tiden för förberedelse i hamnen för att snabbare kunna ge sig ut, menar Anders Johansson som är en frekvent användare av C-Map Embark.

Text: Navico • 2019-06-03 Uppdaterad 2021-06-09

Salta vindar, sol och härligt båtliv. Att kunna spendera så mycket tid som möjligt på sjön är prio för de allra flesta båtägare. Och den bästa båtturen är alltid den som finns runt hörnet.

Nyligen lanserade Navico, världens största tillverkare av marinelektronik, den nya navigations- och planeringsappen C-Map Embark. Med enkla medel möjliggör appen att kunna sitta hemma i lugn och ro och planera sin kommande tur eller båtfärd.  
– Appen är väldigt smidig och frigör tid så jag kan göra det jag njuter av – att åka båt. När det är dags att ge sig ut på sjön har jag redan hunnit fundera kring vart jag vill åka. Sedan är det bara att skriva in mig på plottern och då hämtas all information jag behöver direkt från molnet, säger Anders Johansson. 

Smarta navigeringsappen: ”Ger mig mer tid på sjön”

Appen erbjuder en mängd av användbara tips och bra information om till exempel lokala marinor, hamnar, stränder och affärer.
– Man kan också få ut automatiska rutter som baseras på båtinformationen så som säkerhetsdjup. Det är både tryggt och roligt att få kunna ta del av det, fortsätter Anders Johansson.

Embark har även AIS vilket ger användare tillgång till AIS-data för fartyg som är aktiva. Det fungerar endast när appen är uppkopplad och har tillgång till internet. I övrigt kan du använda Embark och all navigationsdata även utan täckning. Det gör du enklast genom att ladda ner kartan för offlineläge.

 

Enkelt och tydligt

Anders har tillsammans med flera andra båtägare vittnat om enkelheten med Embark, både i användarvänlighet och i hur appen visuellt delar data och information. All statistik presenteras via ett intuitiv gränssnitt med en karta som bakgrund tillsammans med information om väder, kurs och fart.
– När jag är ute använder jag ofta funktionerna för att kunna se trafik och väderprognos.

Här kan du läsa mer om C-Map Embark.

Smarta navigeringsappen: ”Ger mig mer tid på sjön”
Appen slår enkelt om från natt till dag. Foto: Navico

Embark har också en social funktion som tillåter användare att dela data med varandra. Allt sker genom att du skapar en plats i appen, laddar upp bilder om du vill det och sedan sker delningen genom enkelt knapptryck.
– Man kan hjälpa andra båtfolk i närheten och tipsa om nya, spännande platser. Det förgyller livet på havet ytterligare, avslutar Anders Johansson.

Så fungerar C-Map Embark

C-MAP Embark innehåller högkvalitativa sjökort tillsammans med navigerings-, trafik- och väderinformation som hjälper båtägare att planera sin nästa resa på sjön. De användarvänliga kartorna kan anpassas utifrån båtägarens behov, och sedan laddas ned med rutter, waypoints och spår – alla tillgängliga offline för en stressfri tid på sjön. Embark-användare kan också skriva omdömen och bifoga bilder för sina upplevelser på sjön för den där speciella dagen eller dela sina resor med familj och vänner. 

Den nya AIS-funktionen är tillgänglig för både iOS och Android. Båtägare kan även prova Embark Premium kostnadsfritt under en 14-dagars provperiod. 
Här kan du läsa mer om C-Map Embark.


Text: Navico • 2019-06-03
LivetOmbordPartner
Scroll to Top