Quiz

Artiklar

Quiz: Hur bra flaggkoll har du?

Det finns gott om regler och ritualer kring flaggning till sjöss. Sätt dina kunskaper på prov i vårt quiz.

Artiklar

Quiz: Vad vet du om kända båtfilmer?

Har du lika bra koll på kända båtfilmer som du har på kända båtar? Gör Livetombords quiz och testa dina kunskaper.

Artiklar

Quiz: Kan du båtlivets oskrivna regler?

Det finns många saker i båtlivet som inte är reglerat i lagboken. Men det är fortfarande så att det är vissa saker man bör göra och inte göra för att vi ska skapa en god stämning bland alla oss som njuter av sjölivet. Hur bra är du på de oskrivna reglerna? Testa dig i vårt quiz.

Artiklar

Quiz: Skulle du klara båtkörkortet?

Hur bra är egentligen dina båt- och navigationskunskaper? Skulle du klara förarintyget för fritidsbåt? Testa dig själv i vårt quiz!

Artiklar

Quiz: Vad kan du om Sveriges fjärdar och fjordar?

Vi far kors och tvärs över våra fjärdar och fjordar på sommaren. Men vad vet vi om dem egentligen? Och vilka ligger var? Testa dina fjärdigheter här!

Artiklar

Quiz: Har du koll på båtspråket? Del 3

Många båtord sätter verkligen fantasin i rörelse men betydelsen är inte alltid den mest troliga. Hur bra koll har du på båtspråket egentligen? Anta utmaningen och dela gärna artikeln för att kolla om du är bättre än polarna. Lycka till!

Artiklar

Quiz: Hur bra koll har du på öar?

Vi fortsätter med marina quiz och den här gången är det dags för ämnet öar. Har du ö-koll? Prova och dela vidare för att se om kompisarna kan klå dig.

Artiklar

Quiz: Vad vet du om sjörapporten?

Sjörapporten i Sveriges Radio är en svensk båtlivsinstitution. Kobbar och skär och andra platsangivelser sitter i fastpräntade bakhuvudet på många av oss. Men hur bra koll har du egentligen? Testa dina kunskaper och rekommendera/dela med dig på Facebook och utmana dina vänner

Artiklar

Quiz: Vad vet du om båtar på film?

Båtar och film passar som fisken i vattnet, eller varför inte båtar i vattnet. Har du koll på de här båtfilmerna? Testa din kunskap och dela vidare för att tävla med kompisarna.

Artiklar

Quiz: Har du koll på de klassiska båtarna?

Dags för ännu ett quiz och den här gången är det extra nördigt. Har du koll på klassiskerna?

Scroll to Top