Team AkzoNobel tog hem segern i delsträcka sex av Volvo Ocean Race // Foto: Ainhoa Sanchez/ Volvo Ocean Race

Artiklar

Besvikelse på svenskbåten

Turn The Tide omseglad i spurten

Text: Martin Strömberg • 2018-02-28 Uppdaterad 2021-06-09

De var länge med och slogs om segern på den sjätte etappen av Volvo Ocean Race. Men under sista veckan passerades Turn the Tide on Plastic av flera båtar och just under de skälvande slutminuterna blev man också passerade av både MAPFRE och Dongfeng.

Svenskbåten, där Martin Strömberg vilade den här etappen, fick till slut nöja sig med en femteplats, i ett historisk jämnt race där det bara skiljde knappt 28 minuter mellan segrande Team AkzoNobel och femman Turn the Tide.

– Vi är besvikna och jag vet inte vad jag ska säga. Vi gjorde en bra delsträcka och hade hoppats på ett bättre resultat men allting verkar gå med de där röda båtarna, sa en besviken Dee Caffari, skipper på Turn the Tide, efter målgång.

 

 

Besvikelse på svenskbåten
Dee Caffari efter målgång i Auckland // Foto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

AkzoNobel var bara två minuter före Scallywag i mål och de båda båtarna hade kämpat sida vid sida nästan hela vägen mellan Hong Kong och Auckland och periodvis legat en bra bit från täten.

– Det är overkligt och jag har aldrig seglat ett så tajt race i hela mitt liv. Massor av respekt till Scallywag som aldrig gav upp och jag är stolt över min besättning, sa AkzoNobels skipper, Simeon Tienpont.

Resultat, delsträcka sex, Hong Kong – Auckland

Dödsfall i Volvo Ocean Race


Text: Martin Strömberg • 2018-02-28
ArtiklarBåtnyttBåtnyttVolvo*Ocean*Race
Scroll to Top