Båtnytt

Båtnytt

TV: Svensk bakom svävande eltaxi – 100 båtar redan beställda

SeaBubbles är en foilande, elektrisk taxi­båt för storstäderna som du beställer via en app. Grundaren är svensken och vindsurfaren Anders Bringdahl, som nu fått in 140 miljoner för att ta sin idé över hela världen.

Båtnytt

Krönika: Båtbranschens myter ger dyrare båtar

Varför fylla våra båtar med en massa utrustning som vi ändå inte använder? Båtnytts Mikael Mahlberg beordrar båtbranschen att avliva sina myter för att kunna sälja billigare båtar.

E-tester

Jämförande test: Bästa sjumeters bowridern i aluminium

Hårda Anytec A23, kluriga Nordkapp 705 Avant Ranger eller praktiska Buster Magnum? Båtnytt ställer tre olika men ändå lika sjumetersbåtar mot varandra för att se vilken som är den bästa bowridern.

Båtnytt

Följ med till Garmins svenska uppfinnarverkstad

Vad kan väl vara mer lämpligt än att ha kontoret i en husbåt när man utvecklar ekolods­givare? Båtnytt kikade in på Garmins flytande utvecklings­avdelning som bokstavligen sitter i sjön.

E-tester

Nostalgi: Klassiska Andungen vacker som en svan

Tiderna förändras. När Andungen kom i slutet på 1940-talet ansågs den oruffade träseglaren vara en alldeles utmärkt långfärdsbåt för ungdomar och unga familjer. Känn nostalgins vindar blåsa när du läser Båtnytts test från 1963.

E-tester

Test: Över 60 knop med Yamahas nya skoter

Yamaha GP1800 är ett fartmonster, främst gjort för dig som är sugen på att köra race mellan bojar. Men Båtnytt har testat både i rejäl sjö och med badleksaker bakom skotern.

Båtnytt

Krönika: Är den svenska båten en hotad art?

Antalet svenska båtmärken har reducerats kraftigt de senaste årtiondena. Båtnytts Mikael Mahlberg gör en intressant och filosofisk betraktelse över sakernas tillstånd.

Båtnytt

TV: Här är polisens nyaste båt – första exemplaret levererat

Efter lång väntan är det äntligen dags. Den första av sjöpolisens två nya stora båtar är levererad till västkusten.

Artiklar

Resmål: Mälaren

Stockholmarna hämtar sitt dricksvatten ur den och här finns en kulturhistorisk skatt att ösa ur. Vi tar en tur på Sveriges tredje största sjö.

Artiklar

KRÖNIKA: Båten vi inte skulle köpa

"Det känns som en liten tagg i hjärtat att den kunde ha varit vår."

Scroll to Top