Farten är ett par knop så det handlar inte om några svindlande hastigheter // Foto: Sublue

Artiklar

Coolt dykhandtag

Ett billigare alternativ för dig som vill ha motoriserad assistans

Text: Martin Strömberg • 2018-04-09 Uppdaterad 2018-04-09

 

Vi spanade in denna uppfinning på båtmässan i Düsseldorf.

Sublue Shark Mix är ett billigare alternativ för dig som vill ha motoriserad assistans. Tidigare har du varit hänvisad till Seabob som kostar uppåt 80 000 kronor.

Den nya Sublue kostar ungefär en tiondel, 6 000-8 000 kronor. Tanken är att du ska kunna använda den både när du snorklar och ligger på ytan och när du ska ned på djupet med dykutrustning.

I mitten av enheten sitter batteriet. På sidorna sitter två handtag som har varsin motor i änden på vardera 260 watt. Batteriet räcker till ungefär 30 minuters färd och som djupast kan du dyka till 40 meter.

Ovandelen som ser ut som en vinge är en flytkropp. Denna har du på när du ligger och snorklar och vill att farkosten ska flyta.

Plockar du av den övergår du till undervattensläge. Farten är ett par knop, så det handlar inte om några svindlande hastigheter.

I framkant finns ett fäste för en actionkamera, så tanken är att du ska kunna glida runt utan att behöva simma, och filma det du riktar enheten mot. I skrivande stund är inte webbutiken öppen, men den ska gå att köpa via tillverkarens hemsida.

Sublue.cn


Text: Martin Strömberg • 2018-04-09
ArtiklarBåtnyttBåtnytt
Scroll to Top