Spanska MAPFRE leder Volvo Ocean Race efter sex etapper // Foto: Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Artiklar

Kap Horn och iskyla

I natt inleds värsta kraftprovet i Volvo Ocean Race

Text: Martin Strömberg • 2018-03-17 Uppdaterad 2021-06-09

Natten till söndagen klockan 02.00 släpps båtarna iväg i den här upplagans sjunde etapp, mellan Auckland och Itajai i Brasilien.

Båtarna ska först genom iskylan i Södra Ishavet, sedan runda Kap Horn och slutligen njuta av värmen i Brasilien.

– Jag har varit med om den här etappen två gånger och aldrig kommit fram med masten uppe. Navigatören,  Pascal Bidégorry har varit med två gånger och aldrig passerat Kap Horn. Vår målsättning är därför att ta oss förbi Kap Horn och komma in med masten uppe, berättar Dongfeng Race Teams skeppare Charles Caudrelier.

Etappen mäter hela 7 600 sjömil och det är den första delen som är tuffast. När båtarna väl passerat Kap Horn så känns det som nerförsbacke och hemlängtan mot allt varmare breddgrader.

– Det kommer att bli jäkligt kallt i början men samtidigt bland det bästa du kan vara med om. Vi känner båtarna så bra nu att vi kommer att trycka hundra procent, berättar Brunels skipper Bouwe Bekking, som gör sitt åttonde race.

Den sjunde etappen ger dubbla poäng och är därmed dubbelt så viktig. Efter sex etapper leder spanska MAPFRE på 37 poäng, tre före kinesiska Dongfeng.

Vestas 11th Hour är tillbaks till etapp sju efter sin olycka i Hongkongs hamn som gjorde att de var tvungna att stå över etapp sex.

Svenske deltagaren, Martin Strömberg, vaktkapten på Turn The Tide on Plastic, står över också denna etapp på grund av en knäskada.

Ställningen

 

TV: Här gör Volvo Ocean Race-båten en "death roll"


Text: Martin Strömberg • 2018-03-17
ArtiklarBåtnyttBåtnyttVolvo*Ocean*Race
Scroll to Top