1328380.jpg

Artiklar

Lotsutkik såld rekorddyrt – Zlatans lyxvilla ligger i lä

Att hus längs kusten är eftertraktade och dyra är ingen nyhet. Men när den 10 kvadratmeter stora lotsutkiken på Käringön i Bohuslän såldes nyligen nådde de galna kvadratmeterpriserna nya nivåer, som inte ens fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics förra lyxvilla i Malmö kan matcha.

Text: Jens Augustinsson • 2016-08-22 Uppdaterad 2021-06-09

Det har varit många turer kring den gamla lotsutkiken längst upp på toppen av den bohuslänska ön Käringön. 10 kvadratmeter vindpinad trästuga utan några som helst bekvämligheter har förmodligen varit det stora samtalsämnet på ön under sommaren.

Tidigare i somras såldes fastigheten till ett pris av 2 miljoner kronor. Men kommunen backade och bestämde sig för att ändra sig när det gäller ägandeförhållandena. Fastigheten kom att omfattas av ett servitut, vilket innebär att den som köper sedan tidigare måste äga en fastighet på ön.

Budgivningen gjordes om och även om slutpriset denna gång inte blev lika högt måste det ändå handla om något slags rekord, då priset till slut landade på 1,5 miljoner kronor – för tio kvadratmeter hus. Det innebär ett kvadratmeterpris på hisnande 150 000 kronor.

Det är ett kvadratmeterpris som som inte ens fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics lyxvilla längs med vattnet vid Ribersborg i Malmö betingade. Han köpte huset för 30 miljoner och ska ha lagt ytterligare 20 miljoner kronor på renoveringar. Detta ger huset ett kvadratmeterpris på strax över 113 000 kronor för den 442 kvadratmeter stora villan. 

På bilderna nedan ser ni vad köparen av lotsutkiken på Käringön har fått för pengarna. Och visst är utsikten fantastisk med vackra fyrplatsen Måseskär i fonden. Men det är nog inte att tänka på att ställa in en 180-säng i huset – då finns det nog inte plats för något annat överhuvudtaget.

Lotsutkik såld rekorddyrt – Zlatans lyxvilla ligger i lä
Käringöns gamla lotsutkik ser inte mycket ut för världen…
Lotsutkik såld rekorddyrt – Zlatans lyxvilla ligger i lä
…men de nya ägarna får i alla fall en fantastisk utsikt på köpet…
Lotsutkik såld rekorddyrt – Zlatans lyxvilla ligger i lä
…över bland annat den klassiska fyrplatsen Måseskär…
Lotsutkik såld rekorddyrt – Zlatans lyxvilla ligger i lä
… och det lär väl inte bli allt för dyrt att möblera huset, då ytan är något begränsad. Samtliga bilder: Hemnet

TV: Den här utsikten får du för 45 miljoner

TV: Här är båtälskarens sommarstugedröm


Text: Jens Augustinsson • 2016-08-22
ArtiklarLivetOmbordBohuslän
Scroll to Top