Bohuslän

Båtnytt

Stal motorn och luftade däcken

Tjuv i Ellös nöjde sig inte med motorn

LivetOmbord

Västkustpärla utsedd till årets gästhamn – för andra gången

Det skyddade läget och närheten till service är två egenskaper som bidrar till att Praktiskt Båtägandes läsare röstat fram Skärhamn till Årets gästhamn 2017. Och det råder inget tvivel om populariteten hos läsarna – Skärhamn fick utmärkelsen även för två år sedan.

Artiklar

Väderöarna: Sol, vind och idyllisk natur

Det är Sveriges blåsigaste och mest otillgängliga plats, men också landets solrikaste. Väderöarna är en underbart vacker ögrupp med en rik ­historia. Här har vädret alltid varit av central betydelse för tillvaron – på gott och ont.

Artiklar

5 anledningar till att båtsemestra i Bohuslän i sommar

Bohuslän är alltid lite mer. Här är havet saltare, solnedgången vackrare och skaldjuren färskare. Missa inte Bohuslän i sommar!

LivetOmbord

Här är nyheterna på ”nya” mässan Öppet varv

Båtmässan Öppna varv blir Öppet varv och enligt arrangören blir det fler utställda segelbåtar i år än förra året. Det bjuds även på en hel del andra nyheter.

LivetOmbord

Därför kan sopmajorna stängas – trots ökat behov

Sopmängden ökar i våra skärgårdar. Samtidigt kan sopmajorna snart vara ett minne blott. Så här förklarar en av förvaltarna, Västkuststiftelsen, hur man ser på sopmajornas framtid.

Artiklar

Första nya båten från klassiskt svenskt varv – på över 30 år

Segelbåtarna från Vindövarvet är idag klassiker som är aktade världen över. Nu sjösätts den första nya båten på varvet på 30 år. Denna gång utan mast.

Artiklar

Beslut om strandskydd rivs upp och ändras

Länsstyrelsens nya strandskyddsregler fick bakläxa. Nu kommer ett nytt beslut.

Artiklar

Därför riskerar sopmajorna försvinna i skärgården

Ändrade behov i skärgården gör att man nu på vissa ställen satsar på toaletter för kajakpaddlare. Detta kan i förlängningen betyda att de klassiska sopmajorna på öarna försvinner.

Artiklar

Så ska bohuskusten räddas från sopberget

8 000 kubikmeter skräp flyter iland varje år längs bohuskusten. Ett nytt förslag från Naturvårdsverket ska förhoppningsvis lätta bördan för de kommuner som är värst drabbade.

Scroll to Top