Pirathamnen i Årstaviken drabbades av en kraftig båtbrand strax efter beskedet att piren ska rivas // Foto: Niclas Fröjel/Sjöräddningssällskapet

Artiklar

Pirathamnen ska rivas

Misstänkt mordbrand efter rivningsbeskedet

Text: Martin Strömberg • 2018-02-01 Uppdaterad 2018-02-01

Det händer saker runt den ökända pirathamnen vid Årstaviken.

Antalet båtar som utan lov legat förtöjda vid den gamla oljepiren har vuxit, det har varit problem med nedskräpning och påstådd kriminalitet. Grannar, båtföreningar och myndigheter har länge retat sig på området men nu ska det bli ordning och reda igen.

Först kom beslutet igår att hela rasket ska rivas, de inblandade parterna, Stockholms Stad, polisen och fastighetsbolaget Locum, är överens.

– Piren ska rivas. Vi är i våra samtal med Locum överens och har gjort upp om ägarförhållanden kring själva piren och ansvarsfördelning beträffande kostnader för rivningen, sa Stefan Hansson (S), biträdande finansborgarråd, enligt stockholmdirekt.se.

Senare under kvällen kom rapporter om en stor brand ombord på en av pråmarna som ligger i pirathamnen- Det var strax före halv nio som Räddningstjänsten fick larmet och enligt samstämmiga medier är det en nästan 40 meter lång båt, som varit ökänd i området, som ligger strax nedanför Södersjukhuset som brinner och det ska ha hörts explosioner.

Flera personer ska ha hoppat i vattnet och plockats upp av räddningstjänsten och det är osäkert om det är någon som är skadad och vilken typ av skador det i så fall rör sig om.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-02-01
ArtiklarBåtnyttBåtnytt
Scroll to Top