1487789.jpg

Artiklar

Test: Fusion Stereo Active

Liten flytande stereo med överraskande mycket ljud

Text: Max Carlgren • 2018-03-15 Uppdaterad 2021-06-09

V i har testat den nya förstärkaren för båten från Fusion. Den är bra på många sätt men dras också med ett par irriterande begränsningar.

Det första jag konstaterar är att det är överraskande mycket ljud i Fusion Stereo Active. Ett problem när du lyssnar på musik i båten är att motorljudet nästan alltid över­röstar högtalarna under gång. Stereo Active kommer inte att kunna mäta sig med en vrålande 250-hästare, men kan nog ta upp kampen med mindre motorer.

Tanken med Stereo Active är att du ska kunna ta med den överallt. Du får med ett fäste som du skruvar eller limmar i båten, på SUP-brädan eller i kajaken. Sedan knäpper du fast stereon blixtsnabbt, det fungerar bra och det går snabbt att fästa och lossa den.

Den drivs på batterier och den uppges kunna spela i 20 timmar på en laddning. Jag är beredd att skriva under på detta. Jag har både kört radio och strömmat musik till den, och batteriet håller länge.

Men när det blir dags att ladda får jag lite lätt panik. Locket som skyddar anslutningen är nämligen näst intill omöjligt att få loss. Du ska vrida det en aning och sedan dra det rakt ut. Men då får du inte grepp om det utan fingrarna slinter gång på gång. Riktigt irriterande.

Jag retar mig också på att den inte laddar via vanlig micro-usb utan du får med en adapter med 12-voltsplugg. Det betyder att du måste ha med en specifik laddare för just denna stereo, klart onödigt krångel.

 

Test: Fusion Stereo Active
“Jag har både kört radio och strömmat musik till den, och batteriet håller länge.”

I övrigt är den bra. Jag gillar ljudet som känns stort för att vara en så liten enhet. Det är endast ett fåtal knappar på enheten som gör den lätt att styra och via en app kan du kontrollera alla funktioner trådlöst från din telefon.

Och hamnar den i sjön flyter den.

 

Fusion Stereo Active

Teknisk info:

Vikt: 1,3 kilo

Mått: 236 x 82 x 139 millimeter

Effekt: 40 watt

Vattentät: Ja, och flyter

Anslutningar: Bluetooth, FM, usb

Pris: Cirka 4 000 kronor

 

Värt att notera:

+ Bra ljud

+ Smart design

Krånglig laddlucka

Dyr

Kontakt:

comstedt.se

Testet är publicerat i Båtnytt 2017/5

Ladda telefonen från den vattentäta högtalaren Fusion Stereo Active


Text: Max Carlgren • 2018-03-15
ArtiklarBåtnyttBåtnytt
Scroll to Top