En passagerare räddades efter att ha fallit från någon av de högsta våningarna på Norwegian Epic // Foto: Youtube

Artiklar

Tog selfie – föll från Lyxkryssare

Räddades efter en timme i vattnet

Text: Martin Strömberg • 2018-03-13 Uppdaterad 2018-03-13

Det var i förra veckan som dramatiska scener utspelade sig när Norwegian Epic var inne på sista natten av sin kryssning mellan Bahamas och Port Canaveral på Floridas östkust.

En av passagerarna, enligt obekräftade nyhetsuppgifter en yngre kvinna på semester tillsammans med sina föräldrar, befann sig på någon av de översta våningarna av skeppet då hon skulle ta en selfie och tappade balansen.

Andra passagerare hann fram för att försöka hjälpa till men lyckades inte få tilbaks henne på rätt sida, man lyckades dock kasta en flytväst överbord till kvinnan vilket möjligen räddade hennes liv.

Norwegian Epic stannade och skickade ut räddningspatruller för att söka av vattnet i nästan fullständigt mörker, en uppgift som brukar misslyckas.

Men räddningspersonalen fick kontakt med kvinnan, som hela tiden ropade från sin position, och via röstkontakten kunde man till slut hitta henne efter upp mot en timme i vattnet.

– Vi är tacksamma över att vår personal reagerade snabbt och lyckades undsätta passageraren, skrev Norwegian Cruise Line i ett pressmeddelande.

Kvinnan undersöktes ombord och befanns vara i stabilt tillstånd.

Detta är ett av flera olycksfall ombord på lyxkryssare den senaste tiden. I januari omkom två kvinnor efter att ha fallit överbord rapporterar CBS.

 

On our way to vacay! #CruiseNorwegian: @_mividaenviajes_

Ett inlägg delat av Norwegian Cruise Line (@norwegiancruiseline)


Text: Martin Strömberg • 2018-03-13
ArtiklarBåtnyttBåtnytt
Rulla till toppen