1488832.jpg

Artiklar

Tre coola kameror för båtlivet

  Olympus äventyrskameror har presterat bra i våra tidigare tester. Nya TG-5 har en ny sensor som ska ge bättre ljuskänslighet och dynamiskt omfång. Den har gps, kompass och inbyggt wifi för att kunna dela bilder enkelt. Den är vattentät till 15 meters djup och klarar 100 kilos tryck.  Vill du dyka ännu djupare finns

Text: Martin Strömberg • 2018-03-20 Uppdaterad 2021-06-09

 

Olympus äventyrskameror har presterat bra i våra tidigare tester. Nya TG-5 har en ny sensor som ska ge bättre ljuskänslighet och dynamiskt omfång. Den har gps, kompass och inbyggt wifi för att kunna dela bilder enkelt. Den är vattentät till 15 meters djup och klarar 100 kilos tryck. 

Vill du dyka ännu djupare finns ett undervattenshus att köpa till som låter dig dyka till 45 meters djup. 4 gångers optisk zoom, makroläge, filmning i 4K, fotografering i raw-format och kamera­kontroller som ska gå bra att använda med handskar gör den till en tuffing i det tåliga kompaktkamerasegmentet.

Priset: 5 000 kronor.

Olympus.se

 

Tre coola kameror för båtlivet

 

Ricoh WG-50 är en ny actionkamera som låter dig filma i och under vattnet utan klumpiga undervattenshus. Nöjer du dig inte med mobilbilder, eller är rädd att mobilen ska drunkna på båtsemestern, ska du ha en tålig kamera. WG-50 har en sensor på 16 megapixel, 5 gångers optisk zoom och makrofunktion som låter dig ta extrema närbilder.

Den är vattentålig till 14 meters djup och köldtålig till –10 grader. Det finns tillbehör som fästen av olika sorter och fjärrkontroll. För dig som har en skeppskatt eller båthund ombord noterar vi att den även har ansiktsigenkänning för hund och katt!

Priset: 3 000 kronor.

Focusnordic.se

 

Tre coola kameror för båtlivet

 

Garmin gör – förutom navigatorer och klockor – även actionkameror. Nya Virb 360 filmar som namnet antyder sfäriskt runt omkring dig.

Monterar du kameran i båten när du exempelvis kör wakeboard får du med allt som händer runt båten. Monterar du den på personen som åker wakeboard får du med känslan av att åka. Eftersom den är vattenskyddad klarar den omild behandling, men den är inte rekommenderad för användning ­under vatten.

Den filmar i 4K, har inbyggd gps, röstkontroll och ska fungera med de flesta vr-glasögon på marknaden. Det gör att du med ett par vr-brillor kan kliva in i filmen. Det går även att liveströmma film på Youtube eller Facebook via en Iphone.

Priset: 8 600 kronor.

Garmin.se

 

Tre coola kameror för båtlivet

Text: Martin Strömberg • 2018-03-20
ArtiklarBåtnyttBåtnytt
Scroll to Top