Artiklar

Unik klassiker till salu – helrenoverad under tre decennier

Det finns en och annan båt på Blocket som sticker ut. Denna klassiska pendlarbåt, som tog förmöget folk till sina lantställen i skärgården på 1920-talet är en av dem.

Text: Jens Augustinsson • 2016-05-26 Uppdaterad 2021-06-09

Unik klassiker till salu – helrenoverad under tre decennier
Foto: AB Sjöexpress

Från annonsen på Blocket (OBS: från maj 2016):

Klassisk motoryacht för den kräsne

1920-talet var decenniet då Stockholms förmögna förverkligade möjligheten att kunna bo på sina magnifika sommarnöjen allt längre tid, för att dagligen pendla in till arbetsplatserna i centrala Stockholm. Och för att pendlingen skulle bli bekväm och behaglig, kostade de mest förmögna på sig motoryachter som med stil och hög fart snabbt kunde ta dem in till staden genom skärgården.

Idag finns inte många av dessa stora pendlarbåtar kvar i Sverige. Men en som fortfarande kan leva upp till direktörernas gamla krav på fart och komfort, är den amerikanska commutern Kandalee. En 15 meters snabbgående salongsbåt som nu är helrenoverad under tre decennier, tillbaka till sitt vackra klassiska skick och är idag en fröjd att äga.

Ritad av den namnkunnige amerikanska konstruktören William Hand och byggd på Fellow & Stuarts varv i Long Beach i Kalifornien bär hon linjer som tilltalar och fascinerar. Fem kojplatser och de flesta bekvämligheter ombord erbjuder möjligheter till både kortare skärgårdstrippar som långresor. Och med den magnifika Cummins-V8:an under bryggan är hon idag kapabel att ge god och imponerande fart genom skärgården.

Nu är Kandalee till salu för 625 000 kronor, en bråkdel av vad alla renoveringar kar kostat. Ge dig själv möjligheten att bli ägare till en av de mer välhållna större klassiker som idag finns kvar i Sverige.

 

Unik klassiker till salu – helrenoverad under tre decennier
Foto: AB Sjöexpress
Unik klassiker till salu – helrenoverad under tre decennier
Foto: AB Sjöexpress

Silva är träbåten för hela familjen

Över 100 år gamla träbåten Taifun är i nyskick

Läckra träbåten glömdes bort i 60 år – nu är hon till salu på Blocket

Bilder: 75-åriga Thunderbird har dubbla V12:or på 3000 hk


Text: Jens Augustinsson • 2016-05-26
ArtiklarLivetOmbordBåtannonsMotorbåtTräbåt
Rulla till toppen