Foto: Getty Images

Artiklar

Vad är det bästa med båtliv på vintern?

Praktiskt Båtägandes motorexpert Lars Lundbladh, även kallad Doktor Diesel, tipsar om hur du kan minska risken för att båtmotorn fryser sönder när båten väl är på land.Det finns ju också de som nyttjar båten året om och några av dem ställe vi följande fråga till: Vad är det bästa med båtliv på vintern? Jonas Jägetoft, Royal

Text: Redaktionen • 2021-01-27 Uppdaterad 2021-06-09

Praktiskt Båtägandes motorexpert Lars Lundbladh, även kallad Doktor Diesel, tipsar om hur du kan minska risken för att båtmotorn fryser sönder när båten väl är på land.
Det finns ju också de som nyttjar båten året om och några av dem ställe vi följande fråga till:

Vad är det bästa med båtliv på vintern?

Vad är det bästa med båtliv på vintern?
Jonas Jägetoft, Royal Trader 42: – Lugnet och att man är ensam, utan hets. Det är jätteskönt att kunna vara för sig själv ute på öarna. Vi har haft i båten varannan vinter ungefär, men man får vara lite extra vaksam när det gäller vädret, för man är ju väldigt ensam och kan ha svårt att få hjälp om något skulle hända.

Så minskar du risken för att båtmotorn fryser sönder

Vad är det bästa med båtliv på vintern?
Siv, André & Patrik Edvardsson, Bavaria 36: – Att man förlänger säsongen och får mer nytta av sin båt. Vi firade nyår ute på Vinga tillsammans med ett halvdussin andra båtar, och det var jättehärligt.

Guide: Bästa sättet att slippa fukt ombord i vinter

Vad är det bästa med båtliv på vintern?
Susanna Utbult & Hans Qvarfordt, CR 400 DS: – Lugnet och luften, det är så frisk luft på vintern, och så är det väldigt lugnt i hamnarna. Man behöver inte slåss om båtplatserna, utan kan alltid ligga på den bästa, även om man kommer sent.

Polisen: Enkla knepen som stoppar båttjuven i vinter

Prenumerera på Praktiskt Båtägande

BESTÄLL HÄR!


Text: Redaktionen • 2021-01-27
ArtiklarpraktisktbatagandeMotorbåtPraktiskt Båtägandevinterforvara
Rulla till toppen