vinterforvara

Praktiskt Båtägande

Checklista: Allt du borde gjort innan frosten kom

För en del av oss kom kanske vintern lite tidigare än vad den brukar i år? Lägg helgen på att kolla till båten en extra gång. Här är checklistan på allt du borde ha gjort innan det blir frysgrader i området.

Praktiskt Båtägande

Så funkar det: Ligg kvar i vinter

Med temperaturlarm, kunskap och tillsyn kan det vara nog så bra att låta båten ligga i vattnet under vintern. Men se till att elförsörjningen är stabil, skaffa ett temperaturlarm och kontrollera båten regelbundet.

Artiklar

Så kan båten skadas av att ligga kvar i vattnet när kylan kommer!

Hann du inte ta upp båten innan kylan slog till? Vad är det värsta som kan hända? Hur kostsamt kan det bli? Vår expert förklarar.

Artiklar

Vad är det bästa med båtliv på vintern?

Praktiskt Båtägandes motorexpert Lars Lundbladh, även kallad Doktor Diesel, tipsar om hur du kan minska risken för att båtmotorn fryser sönder när båten väl är på land.Det finns ju också de som nyttjar båten året om och några av dem ställe vi följande fråga till: Vad är det bästa med båtliv på vintern? Jonas Jägetoft, Royal

Artiklar

Så minskar du risken för att båtmotorn fryser sönder

När torrsättningen är avklarad kan det kännas som att jobbet är gjort och att det nu bara är att vänta in våren. Men varje år fryser många båtmotorer sönder, och med tanke på att det i år är många som blivit ägare till sin första båt är risken stor att det blir ännu fler. Det är emellertid inte så svårt att eliminera risken. Praktiskt Båtägandes motorexpert Lars Lundbladh, även kallad Doktor Diesel, berättar här hur man går till väga när båten väl är på land.

Artiklar

Det här är bästa skrovmaterialet för vinterbåten

Vinterbåt ger unika tillfällen till skärgårdsupplevelser, men ställer också sina speciella krav på båten. Så här klarar olika skrovmaterial av det tuffa vinterlivet.

Båtnytt

Här hittar du Sveriges bästa båtservice

Svenska båtfolket har sagt sitt – nu är Sveriges bästa marinverkstäder och marinsäljare korade.

Artiklar

Vinterförvaring i vattnet kan bli dyrköpt – så skyddar du dig

Har du båten i sjön över vintern? Då bör du göra en rad extraåtgärder för att ha ett fullgott försäkringsskydd. Här är kraven från några försäkringsbolag.

Artiklar

Vinterförvara båten på tomten – detta gäller

Vinterförvarar du på din tomt? Då bör du känna till några saker för att inte hamna på kant med lagen – eller grannarna.

LivetOmbord

5 tips: Så förbereder du ribbåten för vinterförvaring

En rib kräver lite annan omsorg än en plastbåt. Här får du bra tips inför vintervilan.

Scroll to Top