Allt för sjön kunde senast genomföras 2020, men fick då avbrytas på grund av den eskalerande pandeminn Foto: Jonas Sveningsson

Båtnytt

Allt för sjön ställer in

För andra året i rad tvingas Allt för sjön ställa in helt och hållet. Knappt två månader innan mässdörrarna skulle ha öppnats väljer de nu att ställa in.

Text: Elinor Karlin • 2022-01-18 Uppdaterad 2022-01-18

Även den stockholmska båtmässan ger vika för restriktionerna i spår av pandemin. Allt för sjön skulle ha genomförts 12-20 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö, och förra veckan var arrangörerna fortfarande positiva till att restriktionerna skulle ha lättats till dess. Men sedan dess har inte smittspridningen visat några tecken på att minska och under vecka 1 visade var runt 40 procent av testerna gjorda i Stockholmsregionen positiva, enligt statistik från Folkhälsomyndigheten. Nu beslutar man alltså att ställa in mässan för andra året i rad, på grund av restriktionerna mot pandemin.

– Ett oerhört trist besked till alla som älskar båtlivet, men med de begränsningar som större event har idag kan vi inte skapa den mässa utställare och besökare vill ha. Vi hade verkligen sett fram emot att välkomna alla till årets efterlängtade båtmässa, säger Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön, i ett pressmeddelande.

I år skulle Allt för sjön i firat 100 år, men får nu fira på annat håll. Förra året lanserades en app som fick fungera som komplettering till den fysiska mässan.

Restriktionerna som infördes den 12 januari innebär att vaccinationsbevis krävs för allmänna sammankomster över 50 personer. Varje person behöver ha minst tio kvadratmeters utrymme och dessutom inför man den här veckan ett deltagartak på 500 personer för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Antalet får överstigas om besöksytan delas in i sektioner där besökarna inte är nära varandra, men det är till föga hjälp för en mässa där alla besökare vill se hela mässan.

– Det är också vår förhoppning att 2022 blir året då branschen får igång sina leveranser, så att vi med full gemensam kraft skapar en attraktiv och fullmatad Allt för sjön 2023, säger Hanse Thorslund.

LÄS MER: Hoppfullt inför Allt för sjön – men utställare är skeptiska

Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön. Foto: Pressbild


Text: Elinor Karlin • 2022-01-18
BåtnyttNyheterAllt för SjönCovid-19
Rulla till toppen