
Vilken sill har ni på midsommarbordet? Foto: Unsplash, Klädesholmen
Äpple och mynta i årets sill – stöttar SSRS
Det blir en sommarfräschör i sillen som också skänker pengar till svensk sjöräddning.
Klädesholmen Seafood har sedan 2009 gjort en ny sillinläggning om året. Juryn som väljer ut årets smak består av sjöräddare inom Sjöräddningssällskapet (SSRS) och en krona per såld sillburk går sedermera till just SSRS. I år har sillen smak av äpple och mynta och det är sjöräddarna på RS Rörö i Göteborg som har valt ut sillen.
“Smakerna för tankarna till sommarens trädgård där äppelträden är i full blom och myntan letar sig fram”, skriver Klädesholmen i ett pressmeddelande.
Förra året hade vinnaren smak av krabba och majs, och året innan dess gin och fläder.
Tidigare smaker:
2021 Krabba och Majs
2020 Gin och Fläder
2019 Kokos och Chili
2018 Lingon och Punsch
2017 O.P Anderson kryddad sill
2016 Anchochili och Ingefära
2015 Basilika och Citron
2014 Björnbär och Grönpeppar
2013 Bacon och Pepparrot
2012 Tranbär och citrontimjan
2011 Purjolök och svartpeppar
2010 Senap och maltwhiskey
2009 Fänkålsdill och aqvavit
Text: Elinor Karlin • 2022-06-21
Båtnytt • Sjöräddningssällskapet