Vilken sill har ni på midsommarbordet? Foto: Unsplash, Klädesholmen

Båtnytt

Äpple och mynta i årets sill – stöttar SSRS

Det blir en sommarfräschör i sillen som också skänker pengar till svensk sjöräddning.

Text: Elinor Karlin • 2022-06-21

Klädesholmen Seafood har sedan 2009 gjort en ny sillinläggning om året. Juryn som väljer ut årets smak består av sjöräddare inom Sjöräddningssällskapet (SSRS) och en krona per såld sillburk går sedermera till just SSRS. I år har sillen smak av äpple och mynta och det är sjöräddarna på RS Rörö i Göteborg som har valt ut sillen.

“Smakerna för tankarna till sommarens trädgård där äppelträden är i full blom och myntan letar sig fram”, skriver Klädesholmen i ett pressmeddelande.

Förra året hade vinnaren smak av krabba och majs, och året innan dess gin och fläder.

Tidigare smaker:

2021     Krabba och Majs 

2020     Gin och Fläder 

2019     Kokos och Chili

2018     Lingon och Punsch

2017     O.P Anderson kryddad sill

2016     Anchochili och Ingefära

2015     Basilika och Citron

2014     Björnbär och Grönpeppar

2013     Bacon och Pepparrot

2012    Tranbär och citrontimjan

2011    Purjolök och svartpeppar

2010    Senap och maltwhiskey

2009    Fänkålsdill och aqvavit


Text: Elinor Karlin • 2022-06-21
BåtnyttSjöräddningssällskapet
Scroll to Top