Båtmässan i Göteborg genomfördes senast 2020. Foto: Martin Leisborn

Båtnytt

Båtmässan i Göteborg ställer in

Det blir ingen båtmässa i Göteborg i februari. Våren ställs in mindre än en månad innan evenemanget skulle ha inletts, nya restriktioner från regeringen.

Text: Elinor Karlin • 2022-01-10 Uppdaterad 2023-01-31

Efter regeringens besked om nya restriktioner meddelar Båtmässan i Göteborg att man ställer in även årets mässa. Mässan skulle ha hållits den 5-13 februari, det vill säga med start om mindre än fyra veckor, och biljettförsäljning har pågått sedan i höstas.

De restriktioner som presenterades på en presskonferens under dagen innebär bland annat att besökare ska ha 10 kvadratmeter per person och att vaccinationspass krävs om evenemanget rymmer fler än 50 personer. Dessutom vill man införa ett deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

LÄS MER: Trots pandemin – nu satsar man på vårens båtmässor

“Med detta besked har vi tvingats fattat beslut om att ställa in Båtmässan 2022. Vi hade sett fram emot att välkomna utställare och besökare till årets båtfest, men säkerhet och hälsa är alltid vår högsta prioritet”, skriver mässarrangörerna på sin sajt.

Nu planerar de i stället för att genomföra en mässa år 2023. Praktiskt Båtägande söker representanter från Båtmässan i Göteborg för en kommentar.


Text: Elinor Karlin • 2022-01-10
BåtnyttNyheterAllt för SjönBåtmässaCovid-19
Scroll to Top