Fossilfria HVO100 vinner alltmer vatten i den marina miljön. Foto: Mikael Stenberg/Unsplash

Båtnytt

Båträddare får mer betalt – om de tankar fossilfritt

Bättre timpenning utlovas till assistansbolagets resurser, om de väljer att köra båtarna på det fossilfria dieselalternativet HVO100. Det meddelar Team marin i ett pressmeddelande.

Text: Elinor Karlin • 2022-01-03 Uppdaterad 2022-01-03

Båtassistansbolaget Team marin ger mer betalt till de av deras assistansresurser som använder förnybart bränsle. Det meddelar de i ett pressmeddelande. Initiativet är ett resultat av ett samarbete mellan flera olika försäkringsbolag där Team Marin agerar skadejour och samordningscentral. Bränslet som bolagets resurser ska använda är Neste MY Förnybar Diesel, en typ av HVO100, vilket är ett fossilfritt dieselbränsle som enligt uppgifter från tillverkaren ska minska utsläppen med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel.

– Det känns fantastiskt kul att arbetet med att gå från fossilt bränsle till miljöbränsle redan är i gång. Initiativet stämmer utmärkt med vår vision om att skapa ett tryggt och hållbart marint liv för människor, våra hav och sjöar, säger Niklas Eriksson, VD på Team Marin, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Sjömack med fossilfria bränslen på gång

De tre försäkringsbolag som står bakom initiativet tillsammans med assistansbolaget är If skadeförsäkring, Atlantica båtförsäkring samt Svenska sjö. Assistansbolaget rycker ut vid exempelvis motorhaverier och arbetar bland annat med skadeservice, Till det samordnar de ungefär 500 lokala resurser runtom i landet, som alltså nu har möjlighet att få lite mer betalt.

– Via vårt resursnätverk på ca 500 resursföretag kan vi vara med och påverka omställningen till ett förnybart samhälle, säger Niklas Eriksson på Team Marin.


Text: Elinor Karlin • 2022-01-03
BåtnyttNyheterFossila bränslenHVO100Klimat
Scroll to Top