Sam Holmes Sailing, Sailing Magic Carpet och Sailing Uma är tre kanaler på Youtube som bjuder på skön segling. Foto: Youtube

Båtnytt

Fem Youtubekanaler som får oss att längta extra mycket efter sommaren

Trots att det är mars och våren precis började kännas som att den var inom räckhåll så väntas snö i hela landet under veckan. Vissa orter får mer än andra. Då behöver vi drömma bort!

Text: Elinor Karlin • 2023-03-06 Uppdaterad 2023-04-04

I Stockholm har SMHI utfärdat en orange vädervarning, när stora mängder snö ska falla i kombination med byvindar på upp till 18 m/s. Hela landet kan räkna med snö i veckan. Förödande för oss som förvarar båten utomhus och hade hoppats kunna börja förbereda för sjösättning på allvar.I väntan på det så får vi alltså tipsa om några Youtube-kanaler som kan ge oss lite extra sommarkänsla. Snart är båtsommaren här!

Sailing Magic Carpet

Ett internationellt par som för närvarande är i Kanada och byter båt, men i somras seglade de sin Vindö 32 till Sverige efter ett par år i Europeiska vatten. Se avsnitten som spelades in på svenska västkusten bjuder på riktig svensk sommarfeeling.

Sam Holmes Sailing

Sam Holmes är amerikanen som ensamseglar runt jorden. I somras passerade han faktiskt den svenska kusten och Stockholms skärgård, och bjuder här på några filmer från våra hemmavatten ur en gästs perspektiv.

RAN Sailing

Kanske den största svenska seglande Youtubekanalen! De har seglat runt alla världshav, senast i en Najad 440, men just nu har de sålt båten och köpt en gård i södra Sverige. Där bygger de nu sin egen träbåt för hand.

Erik Aanderaa

Norrmannen som förtrollar med sina seglingsfilmer från Norska havet och Nordsjön. Här syns inga palmer: Erik Aanderaa dokumenterar livligt sina försök att segla till Grönland.

Sailing Uma

Det här paret kanske inte behöver någon närmare presentation? De reser jorden runt i sin segelbåt med elmotor, som de egenhändigt har helrenoverat invändigt. Även de har besökt nordiska vatten.


Text: Elinor Karlin • 2023-03-06
BåtnyttFilmer
Rulla till toppen