media-w-poseidon

Båtnytt

Han fotade Poseidons ansikte i havet

Kulingvindarna i Kanada bjöd på ett dramatiskt – och väldigt fotogeniskt – fotoväder. Men vad är det som syns i vågorna?

Text: Elinor Karlin • 2022-12-15 Uppdaterad 2022-12-15

Fotografen Cody Evans tog en bild utöver det vanliga. Evans är britt, men bor numera i Kanada, drygt 6 mil från Lake Erie. Sjön ligger på gränsen mellan USA och Kanada och en rejält blåsig novemberdag med kulingvindar begav han sig dit för att fotografera. Det blåste över 17 meter per sekund och han tog över 10 000 bilder på det dramatiska skådespelet på havet – men en blev lite mer speciell än de andra. I det dramatiska vågskummet ser man nämligen konturerna av ett kraftfullt mansansikte. Kanske till och med den grekiska havsguden Poseidon?

– Jag var förbluffad. Man ser mycket liknande i vågor och moln, men att se det såhär tydligt var bara overkligt. Det här fotot stack ut bland resten, säger Cody Evans till det kanadensiska nyhetsmediet CBC.

Han bedyrar att motivet inte alls är manipulerat. Han har varit där flera gånger tidigare och fotat, men aldrig varit med om ett lika fotogeniskt väder tidigare.

– Vågorna slog ganska hårt eftersom piren trycker tillbaka vattnet ut i sjön. När vattnet trycks tillbaka ut kolliderar vågorna och de orsakar de här vågtopparna, säger Cody Evans.

Bilden syns som nummer två i Cody Evans egen Instagrampost nedan:


Text: Elinor Karlin • 2022-12-15
BåtnyttFotoVäder
Rulla till toppen