Vissa båtmärken säljs snabbt.

Båtnytt

Här är båtarna som säljer bäst på Blocket

I den senaste statistiken från köp- och säljsajten Blocket framgår det att båtmarknaden har varit livlig under hösten 2023.

Text: Elinor Karlin • 2023-12-25 Uppdaterad 2023-12-21

Begagnade båtar fortsätter säljas på Blocket. En uppseendeväckande uppgång kunde noteras gällande medianpriset på motorbåtar mellan oktober och november månad. I oktober låg medianpriset för motorbåtar på 129 000 kronor medan det i november ökade till nästan dubbla – ett imponerande språng upp till 229 900 kronor.

– Det låg dock betydligt färre båtar ute i november än i oktober vilket säkert spelade in, kommenterar Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket. 

LÄS MER: Trögare båtmarknad på Blocket – vattenskoter mer poppis

Det är motorbåtar som toppar försäljningsstatistiken i november. De båtmärken som återkom i flest annonser var Ryds, Uttern, Buster, Yamarin, Finnmaster, Bella, Askeladden, Flipper, Bayliner och Ockelbo. Av de var det Örnvik och Buster som verkade vara mest populära: 24 respektive 20 procent av annonserna för Örnvik- och Busterbåtar avpublicerades inom en vecka. 

Trots lågkonjunktur och höstsäsong så fanns det ett sug efter båtköp i november. Ebba Rosenkrantz meddelar att deras statistik tyder på att 10 procent av alla båtar som utannonserades såldes inom en vecka, att jämföra med 20 procent i maj. 

– Så det är inte så mycket svårare att sälja sin båt på vintern än på våren som man skulle kunna tro, kommenterar Ebba Rosencrantz.


Text: Elinor Karlin • 2023-12-25
BåtnyttBlocketBusterÖrnvik
Rulla till toppen