Det blir segelbåtar på Orust och motorbåtar i Wasahamnen. Foto: Elinor Karlin, Pressbild

Båtnytt

Helgtips: Båtevenemang i Stockholm och på Västkusten

Helgen närmar sig med stormsteg och det kan bli en riktigt bra helg för båtälskare, både på ost- och västkusten. I Stockholm visas Fjordlingar och Coroneter upp i Wasahamnen, och på Orust får du se riktigt fina segelbåtar.

Text: Elinor Karlin • 2023-08-24 Uppdaterad 2023-08-24

25-27 augusti (fredag – söndag)

Orust Sailboat Show arrangeras av branschorganisationen Sweboat, på Hallberg-Rassyvarvet i Ellös, Orust. Här får man se alltifrån de finaste Hallberg-Rassybåtarna till de mest klassiska träbåtarna som ställs ut av Västkustens träbåtsförening. Arconas nya 50-fotare har världspremiär och så finns det en rad olika båttillbehörsförsäljare som ställer ut. För dig som verkligen är ute efter något nytt så ställer också båtmäklare ut begagnade båtar till försäljning. Och, inte att förglömma: Värden Hallberg-Rassy håller sitt båtvarv öppet under helgen för alla som vill titta in i hallarna och se hur det går till när en segelbåt produceras.

Värt att notera är att motorbåtsmässan Marstrand Motorboat Show, som skulle ha arrangerats parallellt, är inställd på grund av för få utställare.

Läs om förra årets mässa här!

26 augusti (lördag)

“Wasahamnen goes plastic” – arrangeras av Fjordklubben och Coronet Yacht Club i Wasahamnen på Djurgården i Stockholm. Där kommer klubbarna att visa upp ett 60 tal klassiska Fjord och Coronetbåtar i alla storlekar. Allmänheten är välkommen att besöka hamnen under dagen för att beskåda dessa klassiska båtar och prata med både ägare och båtexperter i de båda klubbarna.

Evenemanget har öppet för allmänheten mellan klockan 11-14. Klockan 13 blir det modellparad i hamnbassängen, och vid 15 gör klassikern Fjordling 17 entré efter att ha kört i eskader från Vaxholm.


Text: Elinor Karlin • 2023-08-24
BåtnyttBåtmässaHallberg-RassyOrust Sailboat ShowSweboat
Scroll to Top