Mässan har arrangerats i Älvsjö sedan 1971, men på sikt kommer den att flyttas. Foto: Elinor Karlin

Båtnytt

Mässan i Älvsjö blir kvar minst fem år

Sedan 1971 har den stora båtmässan Allt för sjön huserat i mässlokalerna i Älvsjö, södra Stockholm. I mitten av oktober kom beskedet att fastigheten ska säljas och rivas – men nu är det bekräftat att processen kommer att dröja.

Text: Elinor Karlin • 2023-11-01 Uppdaterad 2023-11-01

Stockholmsmässan i Älvsjö ska säljas och så småningom rivas – men det kommer att dröja innan de regelbundna mässorna måste flytta ut ur lokalerna. Det bekräftar nu de befintliga ägarna i ett pressmeddelande. 

– Sådana här stora stadsutvecklingsprojekt tar tid och vår mäss- och kongressverksamhet kommer att fortsätta som vanligt i Älvsjö under minst fem år till, säger Stockholmsmässans vd Christian Clemens. 

LÄS MER: Mässan i Älvsjö rivs – Allt för sjön flyttar

Det betyder att alla vi som gillar att besöka mässan Allt för sjön på våren kan fortsätta planera in en resa till Älvsjö i mars. Mässgeneral Hanse Thorslund har tidigare meddelat att man i nuläget fortsätter att planera för att genomföra mässan som vanligt under 2024. När mässan rivs så kan man tänka sig att arrangera i nya lokaler i framtiden. Men det är just en fråga för framtiden. Stockholms Stadshus AB, som samlar alla kommunala bolag inom Stockholms stad, har fått i uppdrag att förbereda en överlåtelse av Stockholmsmässan AB till extern part. 

– Programutvecklingsarbetet beräknas starta vid årsskiftet 2023/24, sedan ska detaljplaner tas fram och därefter kan Stadens projektering inledas. Så fram till och med 2028 kommer detta inte att påverka Stockholmsmässans verksamhet i dess nuvarande lokalisering, säger Staffan Ingvarsson som är vd för Stockholms stads näringslivs- och destinationsbolag Stockholm Business Region.

Arbetet med att söka efter lämpliga köpare till Stockholmsmässans operativa verksamhet kommer att påbörjas under 2024.


Text: Elinor Karlin • 2023-11-01
BåtnyttAllt för SjönBåtmässa
Rulla till toppen