Det är den norra Danviksbron som ska få sig en rejäl helrenovering under den närmaste tiden. Foto: Region Stockholm

Båtnytt

Ingen broöppning i Danvikstull från 4 september

I början av september var den sista chansen för dig som ville passera genom Danvikstull i Stockholm med större segelbåt. Nu blir det inga fler broöppningar innan december.

Text: Elinor Karlin • 2023-08-29 Uppdaterad 2024-03-21

Från och med 4 september blev det krångligare för dig som har en båt med hög mast att ta dig mellan Mälaren och Saltsjön. Då låste man nämligen Danviksbron för öppning och den segelfria höjden sänks till 10,8 meter. Detta som ett led i det renoveringsarbete som pågått under en längre tid för att rusta upp den över 100 år gamla bron. Under hösten kommer den gamla broklaffen på den norra bron att monteras ned. Under nästa år kommer återuppbyggnaden att påbörjas, och beräknas hålla på fram till 2026.

Nästa broöppning kommer att kunna ske i början av december, när den södra broklaffen åter är öppningsbar. För högre båtar blir det Södertälje kanal som gäller fram till dess.

För dig som är ute under den kallare säsongen så ska du även hålla datumen 6-17 november samt 4-15 december i huvudet. Då kommer hela farleden att stängas för fartygstrafik, och det blir omöjligt även för mindre båtar att passera.

Under fritidsbåtssäsongen 2026 planeras inga broöppningar alls under maj-oktober.


Text: Elinor Karlin • 2023-08-29
BåtnyttLäsvärtStockholms skärgård
Rulla till toppen