Checken delades ut den 12 september, en vecka efter att den sista flytande båtmässan genomfördes. Foto: Subaru

Båtmässa

Så mycket pengar skänktes till SSRS – av badankor

Än en gång kunde man under båtmässorna fiska badankor till förmån för Sjöräddningssällskapet. Resultatet blev en rejäl check till föreningen.

Text: Elinor Karlin • 2022-09-16 Uppdaterad 2022-09-16

86 319 kronor. Så stor blev checken till Sjöräddningssällskapet (SSRS) som räcktes över i veckan. Pengarna, de kom från det ankfisket som anordnades av Subaru under de båda flytande båtmässorna Marstrand motorboat show samt Allt på sjön i Gustavsberg.

– Vi är otroligt glada och nöjda med den generösa summan som alla besökare bidrog med. Ett tydligt tecken på den uppskattning som finns för Sjöräddningen och att man gärna skänker en slant, säger Fredrik Tottie, marknadschef på Subaru.

LÄS MER: Arrangörerna nöjda efter mässhelg på Västkusten

Att håva upp en badanka kostade 50 kronor och på varannan badanka kunde man vinna en flytväst. Men det var fritt fram att skänka mer pengar, pengarna gick oavkortat till SSRS. Det var tredje gången som företaget genomförde ett ankfiske på en båtmässa. När Praktiskt Båtägande passerade i Gustavsberg strax efter lördag lunch var det ett intensivt fiskande och en kö. ”Minst 500 stycken”, blev svaret på hur många som hittills hade fiskat under helgen. Dessutom fick man behålla badankan.

Vinst varannan gång. Många gick omkring med en badanka i näven efter Subarus aktivitet på Allt på sjön. Foto: Elinor Karlin


Text: Elinor Karlin • 2022-09-16
BåtnyttBadankaBåtmässaSjöräddningssällskapet
Rulla till toppen