Från vänster: Marie Björling Duell förbundsdirektör & sportchef, Seglarförbundet, Pernilla Bonde, generalsekreterare Skidförbundet, Åsa Edlund Jönsson generalsekreterare Sveriges Olympiska Kommitté, Negin Tagavi, biträdande vd Fryshuset. Foto: Pressbild

Båtnytt

Seglarförbundet i mångmiljonsatsning på ungdomar

Med medel från Postkodlotteriet ska Svenska seglarförbundet ska tillsammans med SOK, Svenska skidförbundet och Fryshuset arbeta med ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden. Totalt satsas 38,5 miljoner kronor.

Text: Fredrik Olsson • 2024-03-20 Uppdaterad 2024-04-28

– Vi vet att det finns en stor, outnyttjad talangbas bland ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden och tillsammans ska vi göra vårt allra bästa för att involvera fler i idrotten, både som aktiva och ledare. Vi ska hjälpa varandra att lyckas och gemensamt bidra till en bättre värld genom idrott, säger Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare på Sveriges Olympiska Kommitté, enligt ett pressmeddelande. 

För Seglarförbundet innebär det en möjlighet att nå ungdomarna där de är, snarare än att ungdomarna måste komma till dem.

– Det här känns helt magiskt, verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Tack vare drömprojektet kommer vi kunna skapa helt nya platser för gemenskap där idrotten når ut till målgrupper som vi inte når idag. Det tar oss närmare vår vision att göra segling tillgänglig för alla, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet. 

Läs mer: Nu lanseras seglarmärken för unga

Projektets mål är att ge ungdomar kunskap om hur man driver projekt, sätter mål, samarbetar, når målen och sedan kommunicerar dem. Seglarförbundets mål är att lära sig hur man bygger en organisation som är attraktiv för dessa ungdomar.

– Vår dröm är att göra segling tillgänglig för alla och i detta drömprojekt lär vi av varandra och skapar synergier. Vi hjälper varandra att lyckas, vi hjälper varandra skapa en bättre värld genom idrott, säger Marie Björling Duell. 


Text: Fredrik Olsson • 2024-03-20
BåtnyttLäsvärt
Rulla till toppen