Räddningstjänsten tvingades rycka ut till brandplatsen i Limhamns småbåtshamn. Arkivbild. Foto: Elinor Karlin

Båtnytt

Utbrända båtar efter brand i småbåtshamn

Två båtar blev utbrända och tre båtar brandskadade efter en kraftig brand i Limhamns småbåtshamn under tisdagkvällen. Nu utreds händelsen som mordbrand.

Text: Elinor Karlin • 2022-01-12 Uppdaterad 2022-01-12

Sent i går kväll inträffade en brand i Limhamns småbåtshamn, i Malmö. Branden inträffade i båtar som stod uppställda på land och två av de fem båtarna är nu helt obrukbara. Det berättar Nils Norling, presstalesperson på Polisområde Malmö.

– Det är fortfarande avspärrat på platsen, den tekniska undersökningen ska ha inletts under dagen, säger han.

Branden var kraftig och flera räddningsenheter var på plats för släckningsarbetet. Under släckningen inträffade flera explosioner, förmodligen på grund av gasolflaskor som förvarades i båtarna, och ett VMA utfärdades på grund av explosionsrisken. Orsaken till branden har inte hittats ännu och händelsen rubriceras som mordbrand.

– I början rådde det en viss förvirring om explosionerna, men det är alltså en brand som har lett till detonation på platsen. Vi har initialt inte kunnat hitta någon naturlig brandorsak och därför misstänker vi att branden kan vara anlagd. Men det finns ingen misstänkt ännu, säger Nils Norling.

Totalt påverkades fem båtar av branden, varav två nu är helt utbrända och tre stycken är brandskadade. Hur lång tid det kommer dröja innan båtägarna får tillgång till sina båtar igen är i dagsläget oklart.

– Det är väldigt svårt att svara på. En teknisk undersökning ska genomföras och efter det kan det finnas risk för att någon båt tas i beslag för ytterligare undersökning, beroende på vad man hittar.


Text: Elinor Karlin • 2022-01-12
BåtnyttNyheterBåtbrandNyheter
Scroll to Top