Askeladden C83 är namnet på norska tillverkarens nya flaggskepp. Illustration: Askeladden Boats

Båtnytt

Askeladden bygger sin största någonsin

Nya Askeladden C83 är en massiv övernattningsbar båt. På akterspegeln kan man få Suzukis nya 350-hästare med dubbla propellrar.

Text: Mikael Mahlberg • 2017-09-28 Uppdaterad 2021-06-09

Askeladden lanserar sin största daycruiser någonsin. Nya Askeladden C83 är en massiv övernattningsbar båt – som ska bli 40 procent billigare att äga än förra flaggskeppet.

Askeladden storsatsar på en helt ny modellflotta. Nu kommer C83, en stor daycruiser med plats för en hel familj att övernatta.

 

Askeladden bygger sin största någonsin

C83 är Askeladdens största modell sedan den hajpade Z8, som kom på 00-talet och hade inombordare. Nya C83 får däremot utombordare, nämligen Suzukis splitternya 350-hästare med dubbla propellrar. Den motorn ger tillräcklig kraft för att pressa upp den 2 200 kilo tunga båten i hela 46 knop – en imponerande siffra för en familjebåt.

Utombordaren är också billigare att serva än inombordaren, så pass mycket att Askeladden räknar med att nya C83 är 40 procent billigare att äga över en femårsperiod än den tidigare Z8:an. Lägre serviceavgift för utombordaren är orsaken.

Inombords har C83 plats för tio i en stor U-soffa med ett bord och en dubbelsoffa vid vindrutan. På styrbordssidan ligger pentryt. Under däck hittar vi dels en dubbelkoj i fören, dels en dubbelsäng midskepps. Som på alla andra moderna daycruisers är ruffen ljus tack vare stora fönster i skrovsidan och taket. Under däck finns också ett separat toalettutrymme.

Priset för båt och 350-hästare ligger strax över 1,1 miljon norska kronor.

Mer info: Askeladden.no

TV: Långtidstest av Askeladden C65 Cruiser

Askeladdens helt nya DC får smarta trimplan

X-25 är en ny supersnabb daycruiser från Hydrolift


Text: Mikael Mahlberg • 2017-09-28
BåtnyttNyheterBåtnyttMotorbåtNyheter
Scroll to Top