Hallberg-Rassy 340 blev årets båt under 40 fot. Foto: Hallberg-Rassy

Båtnytt

HR-båt får topputmärkelse i USA

Årets Boat of the Year är avgjord. När den amerikanska tidningen Cruising World står Hallberg-Rassy 340 som segrare i sin klass.

Text: Elinor Karlin • 2021-12-07 Uppdaterad 2021-12-14

Hallberg-Rassy 340 har blivit tilldelad utmärkelsen Boat of the Year i kategorin Midsize cruiser under 40 fot. Det är den amerikanska tidningen Cruising World som varje år testar en mängd olika båtar från hela världen, som representeras på den nordamerikanska marknaden. Enligt Hallberg-Rassy var inredningen i båten en av de saker som motiverade utmärkelsen.

“Jag älskar inredningen i Hallberg-Rassyn kanske mer än någon annan båt bland årets nominerade. Jag älskade att vara ombord”, löd en del av motiveringen.

LÄS MER: Test av kaxiga Hallberg Rassy 340

Den båt som fick utmärkelen “Overall Boat of the Year 2022” var dock Hylas H57, en båt som produceras i Taiwan. Hylas yachts anlitar bland annat den argentinska båtkonstruktören Germàn Frers som också är känd för att ha ritat flera av Hallberg-Rassys båtar.

Svenska båttillverkare är ofta nominerade till Cruising Worlds utmärkelse Boat of the Year. Förra året var Arcona 435 en av de nominerade, men det räckte inte hela vägen till en utmärkelse.


Text: Elinor Karlin • 2021-12-07
BåtnyttNyheterArconaHallberg-RassySegelbåt
Scroll to Top