Ser du den här båten på sjön i sommar, så tveka inte att komma fram och snacka båt en stund. Foto: Mikael Mahlberg

LivetOmbord

Möt Praktiskt Båtägande på sjön i sommar

I sommar har du som befinner dig på östkusten och företrädesvis i Stockholms skärgård chansen att träffa på redaktionen ute till sjöss. Ser du en Nordkapp Enduro 705 Ranger märkt med Praktiskt Båtägande eller Båtnytt, är du välkommen att komma och prata båt med oss.

Text: Anna Sandgren • 2017-06-21 Uppdaterad 2021-06-10

Utöver att producera tidning älskar vi på Praktiskt Båtägande att vara ute på sjön för att göra olika former av tester och praktiska jobb eller utforska resmål, men också för att passa på att träffa er läsare. I år kommer vi därför att dela redaktionsbåt med vår systertidning Båtnytt.

Årets redaktionsbåt är Nordkapp Enduro 705 Ranger, utrustad med Evinrude 250 HO, där HO står för high output. Visst, båten är en riktig fartmaskin och den levererar äkta körglädje, men den bjuder också på en rad smarta lösningar som vi kommer att återkomma till framöver. Vi ska använda båten både som fotoplattform och som transportbåt, men också för längre reportageresor. 

Prenumerera på Praktiskt Båtägande här

Norska Nordkapp lanserar i år Enduro 705 Ranger som uppföljare till förra årets nya satsning på aluminiumbåtar, där även norrmännen gav sig in i alu-hybridkampen genom sin Ranger-serie. Parallellt med Enduro-modellen lanseras också en Avant-modell, Avant 705 Ranger. Båda båtarna delar skrov och huvuddelen av inredningslösningarna med den något äldre modellen Nordkapp Enduro 705, gjord i glasfiber.Men istället för redan skarpa 24 grader på plastversionen, är skrovvinkeln nu hela 25 grader. Det är enligt Nordkapp en följd av att bygga i aluminium.

Vi har hunnit köra Enduro 705 Ranger både i Mälaren och Östersjön och har hittills kommit upp i dryga 53 knop. Allra behagligast och mest ekonomiskt går båten i 30–35 knop. Då ligger bränsleförbrukningen på 1–1,2 liter per sjömil.  

Kom gärna och säg hej till oss och snacka mer om den här båten, eller andra. Då har du kanske också turen att få ett magasin.

Möt Praktiskt Båtägande på sjön i sommar
Är det här du tar en paus i sommar? Kom gärna och snacka båt med oss om du siktar oss i någon hamn i sommar.

Test: Bekväma vikstolar för sittbrunn och klippa

Nya smarta servicen löser båtsemesterns jobbigaste problem

Test: 6 bra navigationsappar för platta och mobil

Kolla in Båtnytts minimässa mitt i stan


Text: Anna Sandgren • 2017-06-21
LivetOmbordNyheterBåtnyttMotorbåtNyheterPraktiskt Båtägande
Rulla till toppen