Nya Najad 395 är redo att lämna ritbordet. Illustration: Farr Yacht Design

Båtnytt

Så blir Najads nya lyxseglare

Klassiska Najadvarvet presenterar snart en ny 39-fotare. Vassa seglingsegenskaper och riktigt lyxig inredning utlovas.

Text: Båtnytt • 2017-04-26 Uppdaterad 2022-11-02

Svenska Najad kommer snart med en ny 39-fotare. Nya 395 ska ersätta gamla 411 och kommer därför i två versioner, AC med aktersittbrunn och CC med sittbrunnen midskepps.

Med Najad 395 gör varvet en nystart och satsar på bättre seglingsegenskaper och lyxigare inredning. Välrenommerade konstruktionsbyrån Farr ska garantera att 395:an kör ifrån konkurrenterna och blir den bäst seglande Najaden i historien. Under däck svarar Ken Freivokh för att lyfta inredningen till superyachtsnivå.

– Vi ska lyfta oss till minisuperyacht-nivå, samtidigt som Najads dna med långfärdsperspektiv är kvar, säger Jörgen Ottosson, vd på Najad.

För att vara en 39-fotare blir det en särdeles rymlig båt. AC-versionen får som standard tre hytter – en förkabin och två mindre hytter i aktern. CC-versionen får två stora hytter i vardera stäv. Dessutom har båda versionerna möjlighet till dubbla toaletter. Najads klassiska längsgående pentry blir i 395:an hela tre meter långt.

Läs mer: Här är årets nyheter på mässan Öppet Varv

Att segla på långfärd är fullt möjligt då båten kan medföra 500 liter vatten respektive diesel. Baspriset för en relativt välutrustad båt börjar på 2,9 miljoner och tillbehörslistan är lång. Varenda pinal som finns på varvets större båtar – som generator och luftkonditionering – går att välja på denna minilyxyacht. – Vi ska vara best in class på allting, säger vd:n Jörgen Ottosson.

Båtnytt ser fram mot testsegling kommande sommar.

Mer info: Najad.se

Skräddarsytt från Henån – 40 år med Najad

5 anledningar till att båten sjunker vid bryggan

TV: Bavarias nya flaggskepp – en flytande lyxlägenhet


Text: Båtnytt • 2017-04-26
BåtnyttNyheterBåtnyttNajadNyheterSegelbåt
Rulla till toppen